Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi tarafından görevden alınan MHP Sinop İl Başkanı Ceyhan Demir ve yönetimi, istifa eden ilçe yönetimleriyle birlikte parti il binası önünde basın açıklaması yaptı. 

Geçtiğimiz Salı günü MHP Genel Merkezi tarafından Genel Başkan Adayı Meral Akşener'i destekledikleri için İl Başkanı Ceyhan Demir ve Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Şanlan ile yönetimlerinin görevden alınmıştı. İl Başkanı olarak Ali Çakır ve Merkez İlçe Başkanı olarak da Hasan Demir'in atanması sonrası Ayancık, Boyabat, Gerze ve Erfelek ilçelerinden art arda istifa haberleri geldi. 

Dün de görevden alınan MHP İl Başkanı Ceyhan Demir, parti binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya görevden alınan yönetim kurulu üyeleri ile istifa eden ilçelerin başkan ve yönetimleri katıldı. Konuşmasında süreci değerlendiren Ceyhan Demir, "Tarih arkadaşları için koltuğundan vazgeçenleri yazacak" dedi. 


BU YENİLGİYİ İÇİMİZE HİÇ SİNDİREMEDİK
Ceyhan Demir açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "7 Haziran 2015 seçimleri sonrasında uygulanan politika ve stratejiler sonrasında 1 Kasım 2015 seçimleriyle karşı karşıya kaldık. Hepiniz biliyorsunuz ki 1 Kasım seçimleri MHP açısından büyük bir oy kaybıyla sonuçlanmış, milletvekili sayısı 80’den 40’a düşmüş, bölücü bir partinin de gerisinde kalmış, Türk milliyetçilerine katlanılmaz bir travma yaşatmıştır. 47 yıllık şerefli bir maziye sahip partimiz bugünkü oy oranına layık değildir. Bu yenilgiyi içine sindiremeyen Türk milliyetçileri, İl ve İlçe teşkilat mensupları, ülkücüler ülke genelinde ayağa kalkmış ve töremizin gereğinin yerine getirilmesini, Toy’un toplanmasını, MHP Genel Merkezi’nden talep etmiştir. 
      
MERAL AKŞENER'İ DESTEKLEME KARARI ALDIK
Sinop MHP İl ve İlçe teşkilatları da ülküdaşlarımızın ve halkın bu taleplerini dikkate alarak istişareler sonunda ortak karar olarak olağanüstü büyük kongrenin toplanması yönünde irade ortaya koymuştur. Genel Başkan adaylıkları noktasında da Sn. Meral Akşener’i destekleme kararı almıştır.

BU TAVIR DEMOKRASİYE UYGUN DEĞİL
Genel Merkezimizin bu süreçte kurultay isteyen il ve ilçe teşkilatlarını görevden alması demokrasiye uygun değildir. Doğru da değildir. MHP’nin demokrasi anlayışına hiç uygun değildir. Ülkeye adalet ve hukuk getirmek isteyenler, öncelikle bu demokrasi değerlerine kendileri inanmalı ve gereğini yapmalıdır. Demokrasi eşittir, Türk Milliyetçiliğidir diyenler bir sınava girmişlerdir. Bu sınavdan nasıl çıkacaklar bunu yakın zamanda göreceğiz. İyi yönetici zor günlerde kendini belli eder. Kırmadan dökmeden insanları birbirine kırdırmadan, kimseyi ihraç ettirmeden, hareketin önünü açan insanlar, yöneticilik sınavından geçerler. Kırıp döktükten sonra, yöneticilik yapmanın hiçbir ehemmiyeti bulunmamaktadır. 

TARİH ONLARI YAZACAK
Oturduğu yeri korusun parolası ile yola çıkıp, arkasına önüne bakmadan kendi koltuklarını koruyanları biliyoruz. Birileri koltuklarını koruyacaklar, Ülkücü Hareketin tarihine koltuklarını nasıl korudular diye geçecekler. Evet! Tarih arkadaşları için koltuğundan vazgeçenleri yazacak. Koltuk için arkadaşlarından, ülküdaşından vazgeçenleri de elbet yazacaktır. Ülkenin her yerinde ülkücüler ayağa kalkmışlardır. Bu ayağa kalkış bir koltuk sevdası değildir.

BU BİR BAŞ KALDIRIDIR, DİRENİŞTİR      
Bu ayağa kalkış aslında; ülkenin kötü yönetilmesine, bölünme tehlikesine, diktatörlük heveslerine, Cumhuriyet’e ve Atatürk’e savaş ilan edenlere, hırsızlara, zalimlere, vatan, millet, bayrak ve Ezan düşmanlarına, adaleti yok edenlere,
tabelalardan TC’yi indiren, dağlara yazılmış 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözlerini silenlere, demokratik hakkını kullanmak istiyorum diye haykıran ülkücüye bu hakkı çok görenlere karşı; baş kaldırıdır, direniştir. 
       
İşte bu nedenlerdir ki; Yaklaşık 15 ay önce Kongre delegelerinin iradesiyle seçilen il ve merkez ilçe başkan ve yöneticileri Genel Merkez tarafından görevden alınmışlardır. Bu görevden alma Sinop’ta ülkücülerin kenetlenmesine, birleşmesine, dava arkadaşlarımızın safları sıklaştırmasına, Sinop halkıyla kucaklaşmasına vesile olacaktır. Yukarıdaki sözlerimden de anlaşılacağı üzerine bu bir veda açıklaması değildir. Mücadelemiz MHP ile Türk Milliyetçileri, ülkücüler iktidara gelinceye, Başbakan, Meclis Başkanı, Cumhurbaşkanı ülkücü oluncaya kadar devam edecektir. Duygu ve düşüncelerimi kamuoyu ile paylaşırken siz kıymetli arkadaşlarımı Allah’a emanet ediyorum"

Basın açıklaması sonunda Ceyhan Demir ve Yılmaz Şanlan ile onlara destek vererek görevden ayrılan ilçe başkanları birlikte Bozkurt işareti yaparak, katılımcıları selamladı. Açıklamaya katılan MHP'liler de alkışlarla Ceyhan Demir ve ekibine destek verdi. Açıklamada istifa eden Erfelek İlçe Başkanı Özgür Yılmaz, Ayancık İlçe Başkanı Necati Kalafat ile Gerze İlçe Başkanı Cemal Yıldız'da hazır bulundu.

 
Editör: Vitrin Haber