Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sinop İl Başkanı Ceyhan Demir, partisinin düzenlediği iftar yemeğinde konuştu. MHP’nin koalisyona neden sıcak bakmadığını anlatan Demir, olası bir koalisyonun nasıl kurulabileceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sinop İl Başkanlığı tarafından teşkilat üyelerine iftar yemeği verildi. Polis evinde verilen iftar yemeğine MHP İl Başkanı Ceyhan Demir, MHP Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Şanlan, Milletvekili adayları Rahmi Öztürk ve Mustafa Meftun Çağlar ile çok sayıda teşkilat üyesi katıldı. Düzenlenen yemekte bir konuşma yapan MHP İl Başkanı Ceyhan Demir, 7 Haziran seçimlerinde MHP’den desteklerini esirgemeyen teşkilat üyelerine teşekkür etti. Son günlerin önemli konularından bir tanesi olan koalisyon tartışmalarına değinen Ceyhan Demir, Milliyetçi Hareket Partisinin neden koalisyona sıcak bakmadığını açıkladı. MHP’nin çeşitli çıkarlar uğruna ülkülerinden asla vazgeçmeyeceğini söyleyen Demir; “Bizler seçim meydanlarında tek dil, tek vatan, tek millet, tek bayrak diye yüksek sesle bağırdık. Duygularımızı ifade ettik ve bu anlayıştan asla vazgeçmeyeceğimizi tüm halkımıza ilan ettik. Bu süreçte Milliyetçi Hareket Partisi ile CHP ve HDP’nin birlikte koalisyon kurmasını isteyen ya da neden kurmuyorlar diye eleştirenler var. Arkadaşlar ben düşüncemi söylemek istiyorum; böyle bir koalisyona yani HDP destekli CHP, MHP azınlık koalisyonuna diyelim ki tamam dedik. Peki o zaman hangi ilkemizden vazgeçtik. Karşımızdaki yan yana durmaktan bile hicap duyduğumuz ismimizin aynı cümlede geçmesinden bile rahatsız olduğumuz HDP çift dil anadilde eğitim anlayışından vazgeçti mi? Peki biz tek bayrak anlayışımızdan vazgeçecek miyiz? HDP, PKK bayrak asma anlayışından yani Diyarbakır’da belediye binasında Türk bayrağının yanına Kürt bayrağı asma düşüncesinden tutumundan vazgeçti mi? Elbette hayır. Bizler kendi ülkülerimizden asla ama asla vazgeçmeyeceğiz. Bunun içidir ki HDP ile ne içerden nede dışarıdan asla yan yana gelmeyeceğiz” dedi.

AK Parti ile koalisyon olabilir ancak….

AK Parti ile koalisyon yapılabilmesi için başta çözüm süreci olmak üzere görülen ve uygulanan yanlış tutumların sonlanması gerektiğinin altını çizen MHP İl Başkanı Ceyhan Demir; “Geriye kalan AKP ile MHP koalisyon kursun, hükümet kurulsun diyen arkadaşlarım olabilir. Bende diyorum ki olabilir! Ancak çözüm süreci asla olmaz. Bu asla kabul edebileceğimiz bir şey değil. Çünkü, biz burada yerelde MHP Türkiye’de genelde çözüm süreci bir kıyamet sürecidir dedik, öyleyse bu durum ortadan kalkmadan, AK Parti ben bundan vazgeçtim demeden bu koalisyon olmaz arkadaşlar. 17-25 Aralık yolsuzluk rüşvet davasından oradaki hırsızlıklardan hesap sorulmadan helalleşme olmaz dedik, bir kez daha söylüyoruz helalleşme olmaz arkadaşlar. Tabi bu koalisyonun önünde gördüğümüz en büyük engel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sınırlarının gerisine çekilmeden asla bu koalisyon olmaz diyoruz” diye konuştu.

Çin’i lanetliyoruz

Konuşmasında Çin işgal kuvvetleri tarafından Doğu Türkistan’da Müslüman Türklere karşı yapılan saldırıları kınadıklarını söyleyen Başkan Demir, Müslüman Türklere bu zulmü uygulauan Çin’i lanetlediklerini belirtti. Demir; “Ramazan ayında biliyorsunuz Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri oruç tuttukları için, namaz kıldıkları için, Müslüman Türk oldukları için katledildiler, Çin zulmüne uğradılar. Buradan Çin’i nefretle kınıyorum. Orada şehit olan tüm Müslüman Türklere rahmet diliyorum ve bütün Türk milletine baş sağlığı diliyorum. Allah’tan dilerim ki dünyanın neresinde olursa olsun Türk ve Müslüman kanı akmaz. Türk Milletinin sınırları Türk’ün yaşadığı en uzak noktadan başlar. Bu sınırlar içinde umarım Türklerin Turan hayalleri de gerçek olur. Ben çocukluğumdan bu yana Turan hayallerimden vazgeçmedim bundan sonra da vazgeçmeyeceğim” dedi. 

Editör: Vitrin Haber