Aşıklar Düğün Salonunda organize edilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sırasıyla ilçe başkanlarının birer konuşma yaptığı toplantıda İl Kadın Kolları Başkanı Cemile Tekin birlik ve beraberlik mesajları verdi. Parti olarak her platformda önemli çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Tekin, bunun reklamını yapmadıklarını, ancak MHP'li büyük bir sessiz çoğunluğun olduğunu kaydetti. 

ÜLKÜCÜ HAREKET HER ZAMAN DEVLETİNİN YANINDA OLMUŞTUR
Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanı Emre Karagülle'de ülkücü hareketin reaksiyonel bir hareket olmadığını, aksine aksiyon üreten bir hareket olduklarını söyledi. Ülkücü hareketin aldığı kararların doğru ve milli kararlar olduğunu kaydeden Karagülle, bunun doğruluğunun son günlerde yaşananlarla daha iyi anlaşıldığını dile getirdi. 

Karagülle; "Algı oyunlarına gelmeden çalışmalarımıza devam etmeliyiz. Bunun için bir hafta sonra düzenleyeceğimiz konser önemli bir fırsattır" dedi. 
Konuşmasında AK Parti-MHP ittifakına değinen Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanı Emre Karagülle, "Destek verdiğimiz iktidar AK Parti iktidarı olmasının yanında, bu süreçte başka bir parti de hükümet olsaydı, CHP bile iktidarda olsaydı biz ülkücü camia olarak onlara da destek verirdik. Milliyetçi Hareket Partisi, ülke içte ve dışta terör bataklığına sürüklendiği süreçte ülkücü hareket hiç bir çıkar gözetmeden hükümetin anında olacaktır. 50 senelik geçmişimize baktığımızda bunu göreceksiniz. Ülkücü hareket her zaman devletinin yanında olmuştur" ifadelerini kullandı. 

NİCE OYUNLARI BOZDUK
MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır'da konuşmasında 18 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilen 12’inci Olağan Büyük Kurultaya değindi. "18 Mart 2018 tarihine gelesiye kadar, nice engelleri aştık.  Nice oyunları bozduk.  Nice tezviratları, nice fitne fesadı bozguna uğrattık" diyen Ali Çakır sözlerini şöyle sürdürdü; " Büyük Kurultayımız öncesi neler söylemediler ki: yapamazlar dediler, imanla yaptık. 

Başaramazlar dediler, irfanla başardık. Dağıldılar, parçalandılar, bu iş bitti dediler; alayını birden besmele duymuş şeytana çevirdik, kaçtıkları yere kadar kovaladık.  Bizi kolay lokma sandılar, yutmaya kalktılar; boğazlarına durduk, milli duruşumuzla şahlandık, ayaklandık, tüm hesapları alt üst ettik. Bilmeyen varsa söyleyeyim. Hafife alan varsa uyarayım. Biz muazzam bir fikre dayanan, varlığını Türk varlığına adayan, gücünü ve ülkülerini Türk milletinden alan Milliyetçi Hareket Partisiyiz. Üç hilaldir sancağımız, Kızılelma’dır kararımız, Ötüken’dir kaynağımız, Türk-İslam Ülküsü’dür kaderimiz. Çünkü biz millet mukadderatının bekçisi, milli ülkülerin takipçisi, Türk asırlarının sadık emanetçisi Milliyetçi-Ülkücü Hareketiz.  Milliyetçi Hareket Partisi; Milli duruşuyla gönüllere girmiş, şühedaya vefasıyla manevi görevini yerine getirmiş, Millete beka hissiyat ve hedefiyle Türklüğün ana çatısı olmuştur. Bu nedenle Büyük Kurultayımızın teması olan Milli Duruş, Şühedaya Vefa, Millete Beka” ifadesi mana ve muhtevasını hamd olsun isabetle bulmuştur" 

HIYANETİN BELİNİ KIRARIZ!
Türkiye'nin önüne çıkarılan her türlü badireyi aşmaya muktedir oluğunu kaydeden İl Başkanı Çakır; " Milliyetçi Hareket Partisi hıyanetin belini kırmak için lazım gelen cesur ve inanmış yüreğe şükürler olsun ki haizdir.  Bu itibarla Milli Duruş aynı zamanda Türkiye'nin duruşudur, böyle de olmalıdır.  Büyük Kurultayımız bir bakıma Türkiye'nin durduğu yere, Türk milletinin vicdanında duyup iddia ve ideallerinde bayraklaştırdığı ruha sahne olmuştur. Türk milleti eşittir Milliyetçi Hareket Partisidir. Altını kalın bir şekilde çizmek isterim ki, Milli Duruş: Türkiye'nin ortak değerlerinin, milli güvenliğinin arkasında durmaktır.  Siyasi hesapları bir kenara bırakıp, ülkenin geleceğine sahip çıkmaktır.  Milli onura uzanan elleri kırmak için ayağa kalkmaktır.  Teröre, etnik fitne ve tahriklere karşı açık ve kararlı bir tavır almak ve bunlarla sonuna kadar mücadele etmektir.  Ve millet için, vatan için, bayrak için, istiklal için her fedakarlığı yapmaktır. Milli beka söz konusu olduğunda siyasi plan yapılmaz, yapılmamalıdır.  Aksine davranış, namus üzerinden ticaret yapmaktan farksızdır.  Milli beka tehdit altındayken siyasi hesap ve ayak oyunlarına sessiz ve hareketsiz kalmak vatana ihanettir. 

Tarihin ve milletin asla affetmeyeceği bir züldür, zulüm halidir.  Büyük Türk milletinin bekası tehlikeye düştüğünde, Milliyetçi Hareket Partisi sinmez, menfaat peşinde koşmaz, bugüne kadar da koşmamıştır.  Yapacağımız bellidir: Milli bir duruş sergileriz, milletin ve devletin yanında yer alırız, milli beka için tüm varlığımızla, son nefesimize kadar mücadele ederiz.

MİLLETİN BEKASI NAMUSUMUZDUR
Biz susmayız, ayağa kalkarız ve Bozkurt töresinin gereği neyse onu yaparız.  Türk milletinin bekası bizim namusumuzdur.  Bu namusu ne pahasına olursa olsun muhafaza ederiz. Bu uğurda gerekirse, yeri gelirse koşa koşa, seve seve ölüme yürürüz.  Çünkü biz Milliyetçi Hareketiz. Halen güney sınırlarımız boyunca devam eden terörle mücadele sonuna kadar desteklediğimiz duruş, oluş ve milli yükseliş halidir. Bundan da çark etmek, 'U' dönüşü yapmak, geri adım atmak yoktur.  Ağır sorunlar altında bunalan Türk milleti Büyük Kurultayımızı umut olarak görmüş, teveccüh ve takdiriyle önümüzü aydınlatmış, bizlere şevk vermiştir.  Milliyetçi Ülkücü Hareket sabrını, olgunluğunu, ahlakını ve iradesini tekraren gözler önüne sermiş, demokrasinin en güzel örneklerinden birisini sergilemiştir.

 Kurultayımızda tecelli eden sonuç bildiğiniz gibi, önümüzdeki üç yıllık dönemde görev alacak Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyesi arkadaşlarımızı da belirlemiştir. Merkez Yönetim Kurulumuzun 24 Mart 2018 Cumartesi günü gerçekleşen ilk toplantısında on beş arkadaşımız Başkanlık Divanı üyesi olarak seçilerek tarihi görevlerine başlamışlardır.

Amacımız ülkemizin bütün sorunlarını çözebilecek, önümüzdeki siyasi olayları göğüsleyebilecek kucaklayıcı ve mücadeleci bir anlayışı tezahür ettirmek, Merkez Yönetim Kurulu, Başkanlık Divanı, Meclis Grubu, il ve ilçe teşkilatları arasında tam bir uyum ve dayanışmayı tesis etmektir. Huzurlarınızda bunu da başaracağımıza, nesilden nesile kutlu bir emanet gibi taşınan ülkü mücadelemizi layık olduğu zirvelerle buluşturacağımıza yürekten inanıyorum" diye konuştu. 

Toplantı parti içi meselelerin görüşülmesiyle son buldu. Programda istişare toplantısına katılanlara çeşitli ikramlarda da bulunuldu. 

MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır başkanlığında, Merkez İlçe Başkanı Hasan Demir'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Ayancık İlçe Başkanı Hikmet Çınar, Boyabat İlçe Başkanı Mehmet Fevzi Erdoğan, Durağan İlçe Başkanı Osman Yıldırım, Dikmen İlçe Başkanı Ahmet Yıldız, Erfelek İlçe Başkanı Nahit Koca, Gerze İlçe başkanı Ercan Aydilek, Saraydüzü İlçe Başkanı Ferdi Canoğlu, Türkeli İlçe Başkanı Murat Yıldırım, Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanı Emre Karagülle, Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanı Emre Karagülle, Ülkü Ocakları ilçe Başkanları, Kadın Kolları İl Başkanı Cemile Tekin ve Kadın Kolları İlçe Başkanları katıldı.

 
Editör: Vitrin Haber