AK Parti Erfelek Belediye Başkanı Adayı Mehmet Uzun, basın mensuplarıyla bir araya gelerek projelerini anlattı. 

Öztürk Restaurantta düzenlenen '5 yılda 15 yıllık hizmet' adlı toplantıda konuşan Mehmet Uzun, göreve gelir gelmez ilk olarak halkla bir araya geleceğini ve göreve öyle başlayacağını söyledi. 

GÖREVE HALK TOPLANTISIYLA BAŞLAYACAĞIZ
Halkın görüşlerine büyük önem verdiğini belirten Mehmet Uzun: "5 yılda 15 yıllık hizmet toplantımıza hoş geldiniz. Konuşmama üzerimizde emeği bulunan kadınlarımızın günün kutlayarak başlıyorum. 31 Mart sonrası seçildiğimiz takdirde yapacağımız hizmetleri ikiye ayırmış bulunmaktayım. Ekibimle, arkadaşlarımla yapacağımız hizmetler birinci kategoride, iktidarla el ele yapacağımız projelerimizi de ikinci kategoride olarak değerlendirmek istiyorum. Ben 31 Mart günü belediye başkanı olursam, önce koltuğa oturmadan halk toplantısıyla göreve başlayacağım. Bu toplantıları 6 aylık periyotlarla devam ettireceğiz. Ben şimdiye kadar yapılmayan şeyleri yapmak için aday oldum ve seçilirsem onları yapacağım. 

Belediye başkanları etrafında 3-5 kişiyle o makamı yönettiklerinde, o 3-5 kişinin himayesine girmiş oluyor ve halkı unutuyor, halktan kopuyorlar. Akabinde halkın sorunlarını dinlemekten kaçınıyor ve eleştirilere bile tepki gösteriyorlar. Ben belediye başkanı olursam, bu duruma düşmemek için bu toplantıları çok önemsiyorum. Bu toplantıları da hem gençlerimiz, hem de kadınlarımızla düzenlemeyi düşünüyorum. İkinci önemsediğim konu, belediyenin gelir ve giderlerini bu 6 aylık toplantılarda şeffaf bir şekilde halkımızla paylaşacağım. Bu zamana kadar bütün belediye başkanlarımızın mutlaka hizmetleri olmuştur ama bu anlattığım şeyleri yapan olmamıştır. Bu açıdan halk toplantılarını önemsiyorum" dedi.

İLÇEMİZ TURİZMDEN EN ÜST SEVİYEDE YARARLANACAK
İlçenin turizm pastasından yararlanamadığını ve bu yönde ciddi projeler ürettiklerini belirten Mehmet Uzun sözlerini şöyle sürdürdü: "İlçemiz doğal zenginliklerle dolu bir ilçemiz. Şelalemiz Milli Parklar tarafından belediyemize tahsis edilmiş, ancak Milli Parklara devredildi. Bizim öncelikle kendi zenginliklerimizle faydalanmamız gerekiyor. Ondan sonra iş adamlarımızdan, devletimizden bir şeyler beklememiz lazım. Bu yıl şelalemize 120 bin araç girmiş. Bunu ortalama 10 TL'den hesapladığımızda yıllık 1 milyon 200 bin TL yapıyor. 10 yılla çarptığımızda 12 milyon TL para yapıyor. Hadi diyelim şelale gitti. Bu gittiyse biz çaresiz değiliz. Doğal güzelliklerimiz bize yetecektir. Şelaleye gidecek turist sayısı 320 bin. Bu 320 bin kişiye birer çay satsak müthiş bir girdi sağlanır. Turist ilçemize girmiyorsa bizim yolun kenarına inmemiz gerekiyor. 

KARASU VADİSİ TURİZM PROJESİ
Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay beye de projelerimizi sunduk. Kendileri çok beğendiler. Bunlardan biride Karasu Vadisi Turizm Projesini de kendisine sundum. Biz Kayaaltı mevkisinden başlayarak top sahasının bitimine kadar, yol güzergâhında sağlı sollu, çay boyunu turizm tesisleri yapacağız. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı yardımcımız Turizm Bakanlığı yetkililerini de göndereceğini söyledi. Bu alanın içerisinde millet bahçesi, turizm çarşısı projemiz olacak. Esnafımızı bu turizm çarşısına getirerek, turizmden ilçemize büyük kazanç sağlayacağız. 
Konaklama alanları yaparak, Sinop'a ve Erfelek'e gelen insanlarımızı konaklama noktasında ilçemize çekebiliriz. Bu noktada ilçemizde istihdamı da arttırmış olacağız. İlçemizin büyüyüp zenginleşmesi, gençlerimizin iş sahibi olmaları noktasında çalışacağız. 

İLÇEMİZDE GÖÇÜ GERİ ÇEVİRECEĞİZ
Bunun yanında Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızın altına imzasını attığı Otogar projemiz var. Yine ilçemize doğalgazın bir an önce gelmesini sağlayacağız. Hal yerimizi üzerinde iş merkezi olan bir kompleks haline getireceğiz. Meslek Yüksekokulu konusunda Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızdan sözünü aldık. Hastane projemiz onaylanmış durumda. En kısa zamanda yapım ihalesi de tamamlanacak. Büyük düşünmezseniz büyük işler yapamazsınız. Biz Erfelek'te büyük atılımlar yapmaya talibiz. Biz projelerimizi gerçekleştirdiğimiz zaman ilçemizde işsiz genç kalmayacak. Göçü geri çevireceğiz".

Toplantıya AK Parti Erfelek İlçe Başkanı İbrahim Reçber, Kadın Kolları Başkanı Şadiye Öztürk, İl Genel Meclisi Üyesi Adayları Ziya Dilsizoğlu ve Nihat Çetinkaya ile bazı teşkilat üyeleri katıldı.
 

Editör: Vitrin Haber