Maviş, gazetecilere, Sinop'un marka şehir olması için hayata geçirilmesi planlanan yatırımları bizzat takip ettiklerini, bu hafta yatırımları muhataplarıyla görüşerek gelinen aşamayı müzakere etme imkanı bulduklarını söyledi.

Sakız yolu ve Ayancık-Sinop yolunun ihalesi, Hamsilos Tabiat Parkı düzenleme çalışmalarının sürdüğünü belirten Maviş, şunları kaydetti:

"Gerze Sorkun Şelaleleri Tabiat Anıtı tescil işlemleri devam ediyor. Çatak Kanyonu Tabiat Anıtı'nın tescil işlemlerinin bir an önce tamamlanmasına çalışıyoruz. Erfelek Tatlıca Şelaleleri Tabiat Parkı revize planı ve Sarıkum Tabiat Alanı revize planı onay sürecinde. Sinop ve Ayancık ilçelerimizin yurt yatırımlarını, Hamsilos ve Akliman yollarının turizm yolu olarak yatırım programına alınmasını takip ediyoruz. Boyabat-Durağan içme suyu projesi ve Ayancık-Sinop yolu yatırım programına alınacak. Sinop'umuzun kıyı balıkçılığını geliştirmek için sunulan IPA Avrupa Birliği Projesini de yetkililerle görüşme fırsatı bulduk."

Maviş, ziyaretlerinde Sinop'un eğitim, kültür ve turizm şehri olması için atılması gereken adımları müzakere ettiklerini dile getirerek, şehrin geleceği için gayret gösterdiklerini ifade etti.
Editör: Vitrin Haber