AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Cumhur ittifakına taktik ve stratejik bir seçim ittifakı olarak bakmadıklarını,  3-5 belediye kazanmak için ortaya konulan bir irade olmadığını, 31 Mart’tan sonra ülkemizi kaotik bir ortama sürüklemek isteyenlere ve bölgemizde yaşanan krizlerden selametle çıkış amacıyla ülkemizin geleceğini ve bekasını sağlamaya yönelik yapılan bir birlik hareketi olduğunu” ifade etti.

BELEDİYE SEÇİMLERİNDE ÇOK ŞANSLIYIZ
Maviş, MHP Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilen Hasan Demir’in, seçim çalışmalarına başlamasından sonra Sinop’ta da hayat bulan Cumhur ittifakının gerçekleşmesi sebebiyle adaylıktan feragat ettiğini, 1. Sıra Belediye Meclis Üyesi adayı olarak diğer arkadaşlarımızla birlikte listelerin tamamlandığını, seçim başarısı açısından Sinop’u şanslı iller arasında gördüklerini ifade etti.

SİNOPLULAR AK BELEDİYECİLİK BEKLİYOR
Sinopluların sandıktan AK Belediyecilik beklediklerinin altını çizen AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, doğal güzelliğiyle tarih kültür ve medeniyet şehrinin Allah vergisi pek güzelliği bir arada barındırdığını, mutlu insanlar şehri Sinop’ta olmaktan ve yaşamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

SİNOP YETERİNCE YEREL HİZMET GÖREMEDİ
Maviş, Merkezi hükümetin ulaşımdan sağlığa, eğitimden gençlik spora birçok kamu yatırımı yapmasına rağmen yerel hizmetler açısından Sinop’un hak ettiği yerde olmadığını ifade etti.

SİNOP MERKEZİ YATIRIMLAR KONUSUNDA AVANTAJ YAŞADI
Açıklamasında Sinop’u marka şehir yapmak istediklerine vurgu yapan AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Kuzeyin Yıldızı Sinop’un Türkiye’nin parlayan yıldızı olmasını istediklerini, bu sebeple Merkezi hükümetle uyumlu çalışabilecek AK Belediyeciliğe ihtiyaç duyulduğunu, vatandaşın beklentisinin de bu yönde olduğunu sokak ve caddelerde gördüklerini ifade etti.
Maviş, Sağlık alanında 300 yataklı devlet Hastanesinin Mart ayı içinde hizmete gireceğini, İl Sağlık Kompleksinin hizmet vermeye başladığını, okul ihtiyaçlarının karşılanması sebebiyle tekli eğitim veren ender iller arasında yer aldığını, Sinop Üniversitesi kampüsünün genişleyerek büyüdüğünü, öğrenci yurt kapasitelerinin artırılması sebebiyle bu yıl barınma problemi yaşanmadığını, Dokuzoğlu Şehir stadı, Tenis Kortu Masa Tenisi Merkezi, Yüzme Havuzu ve Spor Salonuyla spor yatırımlarında büyük sıçramanın yaşandığını, ulaşımda Sinop Samsun, Sinop Gerze ve Erfelek yol ayrımına kadar büyük yatırımların tamamlandığını, kapasitesi artırılan havaalanıyla merkezi hükümet yatırımlarının kendisini bariz bir şekilde gösterdiğini ifade etti.

YENİ DÖNEMDE SİNOP’U PRESTİJ PROJELER BEKLİYOR
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Şehirlerin ve demokrasilerin meydanlarıyla anılmasından hareketle Valilik ve kamu binaları taşınarak, trafik, otopark ve diğer yığılmaların önleneceğini, günlük yaşamın akışındaki sorunların kaldırılacağını, Deniz Şehitliği, Arkeoloji Müzesi, Etnografya Müzesi ve Mahmut Kefevi Cami ile Şehir Meydanının bütünleştirileceğini, Adliye’nin farklı bir yere taşınmasının sağlanarak gelen ziyaretçilere adanın bütün güzelliğini anlatıp tanıtabileceğimiz Kent Müzesine Tarihi Binada kavuşulacağından bahsetti.
Özel İdare ve Belediye Binasının kaldırılarak, tarihi Garnizon Binasıyla birlikte Tarihi Saat Kulesi ve Tarihi Surların önünün açılmasının sağlanacağını sözlerine ekleyen AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop’umuzun en önemli tarihi varlıklarından biri olan Tarihi Cezaevinin, Avrupa Birliğinin Hibe Fonlarından sağlanacak 6 milyon EURO bütçeli restorasyon ihalesinin Mart ayı sonunda gerçekleştirilmesini planladıklarını ifade etti.

Maviş, Trafik sorununun çözümü için Sinopluların uzun yıllardır beklediği Çevre yolu konusunun Eski Başbakan Binali Yıldırım Bey başta olmak üzere eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın destekleriyle avan projelerinin hazırlandığını 16 Mart’ta Sinop’a geldiğinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile konuyla ilgili görüşmelerde bulunacaklarını ifade etti.

Sinop Emanetine Sahip Çıkacağız
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş Yeşille mavinin buluştuğu, kadim şehir Sinop’un Selçuklulardan Pervaneoğullarına, Candaroğullarından (İsfendiyaroğulları) Osmanlı Devletine kadar birçok tarihe şahitlik ettiğini, aynı zamanda tarihin emaneti olan Sinop’un hakkını verecek çalışmaları devam ettireceklerini ifade etti.
Maviş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Sinop’un  mutluluğunun sebebini Sinop havalimanına inerken ilk gördüğü manzarayla ilişkilendirmesi konusunda paylaştığı duygularını da aktardı.

Editör: Vitrin Haber