AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerini değerlendirdi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sinop’ta da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye büyük bir teveccühün olduğunu ifade eden Nazım Maviş, Sinop’un verdiği oylarla Türkiye ortalamasının üzerine çıktığını söyledi.

Maviş; “Bugün Türkiye’de elde ettiğimiz bu zafer, hepimize hayırlı uğurlu olsun inşallah. Her türlü saldırıya rağmen, her türlü tuzağa rağmen milletin adamını millet sahipsiz bırakmadı. Milletimiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, yeni hükümet sisteminin ilk cumhurbaşkanı olarak seçti hayırlı uğurlu olsun. Öncelikle Sinop’un güzel insanlarına, teşkilatımızın ak kadrolarına yürekten teşekkür ediyoruz. Bugün Sinop’ta büyük bir başarı elde ettik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Sinop’un toplamından yüzde 62 oy aldı, bu sizin başarınız. Aynı şekilde, milletvekilliği seçiminde Türkiye ortalamasının 12 puan üzerinde, bir önceki seçimine göre de oylarımızı artırarak 75 bine çıkartarak, büyük bir başarı elde ettik. Bu başarı hepimizin başarısı. Tabi Cumhur ittifakı da Sinop’ta büyük bir başarı elde etti” dedi. 

CHP SİNOP’TA BÜYÜK BİR YENİLGİ ALMIŞTIR
Gerçekleştirilen seçimlerde Sinop merkez dahil olmak üzere tüm ilçelerde CHP’nin büyük bir oy kaybı yaşadığının altını çizen AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, bu sonuçların Sinop’ta büyük bir değişimin başladığının ve bir anlamda Sinop’un kabuk değiştirmeye başladığının göstergesi olduğunu ifade etti. Maviş; “Sinop’ta ortaya çıkan tablo şu; Sinop’ta CHP artık tarihe gömülmüştür, CHP büyük bir seçim yenilgisi almıştır. CHP kendi oylarıyla ikinci milletvekili çıkartamayacak duruma gelmiştir. İnşallah kendi oylarıyla bir daha milletvekili çıkartamayacak bir seviyeye inmiştir. Bu da Sinop’a hayırlı, uğurlu olsun. AK Parti’nin oyları Sinop’ta 71 binden 76 bine çıkarken CHP’nin oyları ise 38 binden 32 binlere kadar düştü. Bu, artık Sinop’ta büyük bir değişimin başladığının, Sinop’un kabuk değiştirdiğinin, artık Sinop’un önümüzdeki dönemde, daha güçlü bir şekilde ak kadrolarla yoluna devam edeceğinin göstergesidir. Bu büyük zaferde emeği olan herkese teşekkür ediyorum, milletime teşekkür ediyorum. Meydanları dolduran, bugün Sinop’un caddelerini dolduran tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Durmak yok yola devam” diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber