Konuşmasında HDP’yi eleştiren AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, HDP’nin değerler üzerinden siyasi istismar yaptığını söyledi. Maviş; “Resmi ideolojiye muhalif olan kişilerin mezarlarının bile gizlenmesi ve tehdit olarak algılanması eski Türkiye’nin alışkanlığıdır. İktidarımız döneminde böyle bir uygulama kesinlikle yaşanmamıştır.  

Ancak ölülerin, şehitlerin bedenleri üzerinden siyasi istismar yapılmasına da kesinlikle karşıyız. Bu konuda HDP’nin samimi olmadığını düşünüyorum. Çünkü biliyoruz ki, ölüler dahi her türlü kutsaldan ve olaydan siyasi rant devşirmeye çalışmak sizin siyaset sicilinizde kara bir leke olarak durmaktadır” dedi.

HDP, FAŞİST BİR ÖRGÜTÜN SİYASİ UZANTISIDIR

HDP’nin Müslüman Kürt halkını temsil ettiğini iddia eden ancak Marksist-Leninist bir ideoloji üzerinden kurgulanmış, faşist bir örgütün siyasi uzantısı olarak siyaset yapan bir parti olduğunu belirten AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, samimiyetten uzak hareket eden HDP yüzünden Türkiye’nin huzur ortamının bozulduğunu söyledi. Maviş; “Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin hayatını bilen, eserlerini okuyan herkes bilir ki HDP’nin temsil ettiği değerler Bediüzzaman’ın karşısında mücadele ettiği değerlerdir. 
Bediüzzaman’da, Şeyh Sait’te, Seyit Rıza’da bu toprakların değerleridir. Doğru ya da yanlış bu topraklar için bu toprakların değerlerinden beslenerek fikir üretmiş, çözüm sunmuşlardır.
Siz bu coğrafyanın problemlerinin çözümünü Marksist yada Leninist teoride arayacağınıza Bediüzzaman’ın reçetelerinde, risalelerinde arasaydınız bugün bu samimiyetiniz tartışılmazdı. Eğer samimi olsaydınız bugün Türkiye bölgenin ve dünyanın en huzurlu ülkesi olacaktı” diye konuştu. 



BARIŞ KELİMESİ ÜZERİNDEN İSTİSMAR YAPIYORSUNUZ
HDP’nin en çok barış kelimesin istismar ettiğini vurgulayan AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, söylemlerde çokça kullanılan barış kelimesinin uygulamaya konulabilmesi durumunda bölgenin ve dünyanın en huzurlu ülkesi olunacağının altını çizdi. Maviş TBMM’de yaptığı konuşmasının devamında şunları söyledi; “HDP-PKK lügatinde barış, bölge halkını göçe zorlamaktır. HDP-PKK lügatinde göçmek zorunda olanları tehdit etmektir. HDP-PKK lügatinde barış, barajlara, sulara, yollara kan bulaştırmaktır. HDP-PKK lügatinde barış, savaştır. Barış dillerinizle söyleyip kalbiniz ve icraatlarınızla yalanlamasaydınız bugün bölgenin ve dünyanın en huzurlu ülkesi olacaktık. Camileri bombalayan, imamlara şiddet uygulayan PKK’nın arka bahçesi oldunuz, sonra çıkıp Cuma namazı dediniz. Burası darulharp, su-elektrik faturası ödemeyin dediniz sonra çıkıp Cuma namazı dediniz.
Cuma namazı istismar namazı değil ihlas namazıdır. Bediuzzaman’ın şehirleri yakıldı, yıkıldı. PKK oraları yaktıkça siz onları alkışladınız. Van’da Bediuzaman Said Nursi Külliyesini yakanlar sizin çağrınızla sokaklara dökülmüştü. Van İlim ve Kültür Vakfı tarafından yaptırılan Bediüzzaman Said Nursi Külliyesi yakıldı, yıkıldı, 5-6 milyonluk zarar verildi. Şimdi çıkıp Bediuzzaman diyorsunuz! Said Nursi birlik dedi, vahdet dedi, ümmet dedi. Siz bu kavramlara savaş açtınız. Bu ülkede tüm faili meçhuller aydınlatılmalı. Bu ülkede tüm kayıp mezarlar bulunmalı. Bu ülkede DERSİM araştırılmalı. Ama bunları her şeyi istismar eden sizler yapamazsınız. Siz ancak böyle şeyleri istismar etmek için dilinize alırsınız. Bugüne kadar böyle yaptınız. Cenazelerden nasıl siyasi rant elde etmeye çalıştığınızı biliyoruz. En son Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısının müsebbibi teröristin cenazesinde yaptıklarınızı bu ülkenin insanları unutmadı ve unutmayacaklar. Şimdi de Bediüzzamanın, Şehy Sait’in ve Seyit Rıza’nın mezarlarını istismar etmek istiyorsunuz. Bediüzzaman 3 düşmanımız var diyor. Cehalet, Zaruret, İhtilaf. Siz çocukları marifetler yüceltmek yerine, hendeklerle öldürüyorsunuz. Bölgede eğitim faaliyeti yürütmeye çalışan vakıflara, derneklere hayat hakkı tanımıyorsunuz. Biz fakirliği yok etmek için barajlar, havaalanları inşa ederken, siz bu barajları, havaalanlarını bombalayanlara, bunlara karşı çıkanlara sırtınızı dayıyorsunuz. Biz sürekli bu ülkedeki 1000 yıllık kardeşliği referans alırken. Siz kendinizden olmayanlara hayat hakkı tanımıyorsunuz. Burada Yasin Börü’nün ismi anıldığı zaman rahatsız oluyorsunuz, ancak Yasin Börü sizin gibi olmayanları, temsil ediyor. Yasin Börü’nün başına gelenler sizin ideolojinizi, siyasetinizi gösteriyor. Yasin Börü’nün şehit edilmesi bölgede ki Müslüman Kürtlerin çektiği sıkıntıları temsil ediyor. HDP’nin Hayal Ettiği Dünya ile Bediüzzamana zulüm edenlerin dünyası aynı Tek tipçi, Otoriter, Anti-demokratik, PKK terör örgütünün Türkiye ve Suriye de ki uygulamaları. Siz Leninist-Marksist bir ideolojide örgütlenmiş terör örgütüne sırtını dayayanlarsınız. Bu faşist, sığ ırkçı, zalim terör örgütüne destek çıkanların Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin na’şını siyasi ideolojilerine kullanması Üstadın manevi şahsiyetlerine en büyük eziyet olacaktır. Biz buna müsaade edemeyiz, kimse kusura bakmasın buna müsaade etmeyiz. 
Editör: Vitrin Haber