Maviş, Sinop Ayancık İlçe Merkezi Ayancık Çayı 2. Kısım İkmali ihalesinin yapıldığını, iş kapsamında 530 metre çift taraflı istifli taş tahkimat, 4893 metre çift taraflı beton ağırlık duvar, 22 adet betonarme brit, 305 metre betonarme u kanal,500 metre temeli beton harçlı duvar, 500 metre beton taban kaplama, 10821 metre ferforje korkuluk imalatı yapılacağını bildirdi.

AYANCIK ÇAYI YAN KOLLARI ISLAHI
Maviş, Sinop Ayancık Çayı yan ve yan kolları 1. kısım üst havza tedbirleri ikmali ihalesinin de yapıldığını, iş kapsamında 1 adet betonarme tersip bendi, 3000 metre yatak düzenlemesi ve sedde tanzimi imalatı yapılacağını, ayrıca 4 adet köprü imalatının yapılacağını ifade etti.

TÜRKELİ HELALDI ÇAYI TAŞKIN KORUMA
Maviş, Sinop Türkeli Taçahmet, Karabey, Ayaz, Düzler Köyleri ile Ayancık Topağaç Köyü ve arazilerinin Helaldı çayı taşkın ve kıyı oyuntusundan korunması ikmali işi ihalesinin yapıldığını,20000 metre istifli taş tahkimat, 3500 metre tabanı beton kaplı temeli beton kargir duvar,4700 metre harpuşta, 4700 metre ferforje korkuluk, 7 adet menfez imalatının yapılacağını dile getirdi. 

SİNOP TÜRKELİ ÇAYI
Sinop Türkeli çayı ve yan kolları 1. kısım üst havza tedbirleri ikmali işi ihalesinin yapılması çalışmalarının devam ettiğini iş kapsamında 3 adet betonarme tersip bendi, 1500 metre gabion şilte ile kıyı koruma inşaatı, 1700 metre beton ağırlık duvar, 60 Adet düşülü brit imalatı, 2 adet köprü imalatının yapılacağını ifade etti.

Maviş, afetin ilk saatlerinden itibaren bugüne kadar yaralarının sarılmasında desteklerinden dolayı diğer bakanların yanı sıra Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız’a bu vesileyle teşekkürlerini ifade etti.

Editör: Vitrin Haber