Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) yerel yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş partisinin Durağan ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen iftar organizasyonuna katıldı.
 
Programa Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü, Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, İlçe Başkanı Ahmet Usta ve çok sayıda partili katıldı. İftar yemeğinde bir konuşma yapan AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş, 2015 seçimlerinde gösterdikleri başarıdan dolayı teşkilat mensuplarına ve Durağanlılara teşekkür etti.
 
Durağan ilçesinin, 2015 milletvekili seçimlerinde Sinop’ta birinci, Türkiye genelinde 64. Olduğunu hatırlatan Maviş;  “Bu başarı teşkilatımızın tüm kademelerinde görev yapan kardeşlerimiz ve yüreği AK Parti için çarpan ve onun iktidarı için çalışan gönüllü hemşerilerimizin başarısıdır. AK Partimiz 7 Haziran seçimlerinde milletimizin vermiş olduğu mesajı almıştır” şeklinde sürdürdü. Koalisyon görüşmelerinin başladığını hatırlatan Nazım Maviş, CHP ve MHP’nin sürekli kırmızı çizgilerden bahsederek asıl milletle aralarına kırmızı çizgi koyduklarını söyledi.  Maviş bu süreçte muhalefet partilerinin mızıkçılık yaparak uzlaşmaz bir tutum sergilemeleri halinde millet tekrar bir seçimde bu partilere yeniden bir kırmızı çizik atacaktır” dedi.

Teşkilat mensuplarından birlik ve beraberliklerini her zaman korumalarını isteyen Nazım Maviş, AK Parti’nin bu samimi çabalarına rağmen koalisyon kurulamazsa yeniden millete gideceklerini ifade etti.
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: Biz “AK Parti olarak uzlaşmacı bir tutum sergiliyoruz. Ortaya çıkan tablo gösteriyor ki AK Partisiz koalisyon mümkün değildir. AK Parti Türkiye’nin omurgasıdır.  Ancak kimse kusura bakmasın. Halkın oyu ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanını da kimsenin pazarlık konusu yapmasına müsaade etmeyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan %52 oyla cumhurbaşkanlığına seçildi. Milletin seçtiği Cumhurbaşkanını tartışmak millet iradesini tartışmaktır. Recep Tayyip Erdoğan’ı fanusa sokmak isteyenleri millet zaten fanustan çıkarmıyor. Aldıkları  %16 veya % 25’lik oylarla % 52’nin meşruiyetini tartışmak saçmalıktır.”

İftara katılan Sinop milletvekili Cengiz Tokmak ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş teravih namazından sonra da vatandaşlarla sohbet edip, çay içtiler. 
Editör: Vitrin Haber