Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop 1’inci sıra Milletvekili Adayı Nazım Maviş Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin’e 1 Kasım seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Maviş; “7 Haziran seçimleri AK Parti’nin iktidarda olmadığı ya da tek başına bir iktidarın olmadığı bir Türkiye’nin imkansız olacağı sonucunu çıkartmıştır” dedi. 

1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimler öncesinde Vitrin Haber Gazetesini ziyaret eden AK Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı Nazım Maviş gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin’e 1 Kasım seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  

7 Haziran’dan buyana Türkiye’nin seçim atmosferinden çıkmadığını söyleyen Maviş, 7 Haziran seçimlerinin çok önemli bir tabloyu gözler önüne serdiğini ifade etti. Maviş; “7 Haziran seçim sonuçları çok önemli bir tabloyu ortaya çıkarttı. AK Partinin iktidarda olmadığı bir Türkiye, ya da tek başına bir iktidarın oluşturulamadığı bir Türkiye’de siyasal istikrarsızlık, siyasi istikrarsızlığın sonucu olarak da ekonomik istikrarsızlık tablosu oluşuyor” dedi.

1 KASIM SEÇİMLERİ TÜRKİYE’Yİ YENİDEN İSTİKRARA GÖTÜRECEK
7 Hazirandan bugüne kadar geçen 3 aylık sürenin Türkiye açısından aslında kayıp süre olduğunu ifade eden AK Parti Sinop 1. Sıra Milletvekili Adayı Nazım Maviş, koalisyon hükümetlerinin ülkeye verdikleri zararlardan bahsetti. Bu zamana kadar kurulan koalisyon hükümetlerinin kısa ömürlü olduğuna dikkat çeken Maviş, bu durumun ülkede siyasi istikrarsızlığa yol açtığını ve bu siyasi istikrarsızlığın ülkeyi ekonomik istikrarsızlığa sürüklediğini ifade etti. Maviş; “Türkiye geçmişte koalisyon dönemlerinde çok büyük zorluklar yaşadı. Mesela 1991 ile 2002 yılları arasındaki 11 yıllık dönemde Türkiye’de 9 Koalisyon Hükümeti kuruldu. Her bir hükümetin ortalama ömrü 18 ayı geçmedi. 2 aylık, 3 aylık hükümetler oldu. Dolayısı ile bir ülkede siyasi istikrarsızlık oldu mu o ülkede gelişme, kalkınma, büyüme doğal olarak gerçekleşemiyor ve beraberinde ekonomik istikrarsızlık geliyor. Hatta ülke başka açılardan kaotik bir sürecin içine girmiş oluyor. 1 Kasım seçimleri bu açıdan tekrar Türkiye’nin istikrara kavuşabileceği, tekrar yönetilebilir, güçlü ve kalkınma hamlelerini sürdürebilir bir ülke haline gelebilecek bir telafi seçimi olarak değerlendiriyorum. İnşallah 1 Kasım’da milletimizin Türkiye’nin selameti açısından AK Partiyi tekrar tek başına güçlü bir şekilde iktidara taşıyacağını ümit ediyoruz. Bütün gayretimiz çabamız bunun için” diye konuştu. 

MİLLETİMİZ 1 KASIM’DA PARTİLERE NOTUNU VERECEK!
AK Parti olarak seçim çalışmalarına hızlı bir şekilde başlangıç yaptıklarını belirten AK Parti Sinop 1. Sıra Milletvekili Adayı Nazım Maviş, Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanacak olan seçim beyannamesi ile birlikte yürütülen çalışmaların daha da kuvvetleneceğini söyledi. Maviş; “4 Ekimde Sayın Başbakanımız seçim beyannamemizi milletimizle paylaşacak. Seçim beyannamemizin ilanından sonra seçim kampanyamız daha da güçlenerek devam edecek. 1 Kasım seçimleri kısa bir zaman zarfı içerinde gerçekleşmiş olacak. 1 ay gibi kısa bir süre seçim kampanyamız gerçekleşecek. Ancak dediğim gibi 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye seçim atmosferinden zaten çıkmadı. Bütün siyasi partiler milletin gözünün önünde, milletin terazisinde tartıldılar. MHP’de, CHP’de, AK Parti’de 7 Hazirandan sonraki dönemde duruşları, tavırları ve ortaya koydukları siyasi politikalarla ölçüldüler, biçildiler şimdi 1 Kasımda milletimiz bunun notunu tekrar verecek” dedi.

1 KASIM’DA SİNOP’TA YARIM BIRAKTIĞIMIZ İŞİ TAMAMLAYACAĞIZ!
1 Kasım seçimlerinde AK Parti’nin Sinop’ta lider parti olacağını iddia eden AK Parti Sinop 1. Sıra Milletvekili Adayı Nazım Maviş, bu seçimlerde Sinop’un meclise 2 AK Partili vekil göndereceğini belirtti. Maviş; “İnanıyorum ki Sinop’ta Milletvekilimiz Cengiz Tokmak ile birlikte 2 milletvekili adayı güçlü bir şekilde geçen seçimde yarım bıraktığımız işi tamamlayacağız. Yani Sinop’tan 2 AK Partili milletvekilini meclise göndermenin çabası içerisinde olacağız. 1 Kasım seçimlerinde 7 Haziran seçimlerine göre, 1 Kasım’da Sinop’tan AK Partili 2 milletvekili çıkartabileceğimiz şartların ve ortamın olduğunu düşünüyorum. 1 Kasım seçimlerinde Sinop’un AK Partiden 2 milletvekilini meclise göndererek Sinop’unda önünü, geleceğini açmış olacaklar. 
1 Kasımda devlet olarak, millet olarak, ülke olarak daha güzel günler göreceğimiz seçim sürecinin doğmasını temenni ediyorum. Bütün siyasi partilerle bu süreci centilmence geçireceğimizi temenni ediyorum. Umarın seçimler ülkemize, ilimize ve milletimize hayırlar getirir” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber