Marmaris’te meydana gelen yangın başta olmak üzere gündeme dair sıcak gelişmelerin ele alındığı canlı yayında konuşan Maviş, Türkiye’nin afetle mücadeledeki başarısına dikkat çekerek, 11 Ağustos’ta Ayancık’ta yaşanan sel felaketi sonrası devletin tüm imkanlarıyla bölge halkının yanında olduğunu belirtti. 

BAKANLARIMIZ 30 GÜN BOYUNCA AYANCIKLIYLA YATIP, KALKTI
Afetin yaşandığı ilk anı izleyicilerle paylaşan Maviş, “Afetin yaşandığında sabah 07.00 civarıydı. Saat 07.30’da Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ile telefonda görüştüm, İçişleri Bakanımızla, Ulaştırma Bakanımızla, Sağlık Bakanımızla telefonda görüştüm. 30 gün boyunca İçişleri Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve Koordinatör Bakanımız olan Ulaştırma Bakanımız Ayancık’ta vatandaşlarımızla yatıp, vatandaşlarımızla kalktı” dedi. 

“NEREDE BU DEVLET?” YAKARIŞINDAN, “ALLAH DEVLETE ZEVAL VERMESİN” DUASINA
“Geçmişte afetler yaşandığında vatandaşlardan ‘nerede bu devlet?’ feryadını duyardık” diyen Maviş, “ 99 depremini hatırlıyoruz. ‘O zaman sesimi duyan yok mu?’ cümleleri simge haline dönüşmüştü. Şimdi ben Ayancık’ta da aynı şeyi gördüm, yangın bölgelerinde de aynı şeyi gördük. ‘Nerede bu devlet?’ diyen bir toplumdan, ‘Allah devlete millete zeval vermesin’, ‘Allah hepinizden razı olsun’ diyen bir noktaya geldik. Bu bizim afetlerle mücadele gücümüzün bir sonucu olarak ortaya çıktı. Türkiye bugün afetle mücadele konusunda dünyada gıpta ile takip edilen bir ülke haline gelmiştir. Gerek organizasyon yapısı itibariyle, gerek eğitimli insan gücü itibariyle, gerekse ekipman itibariyle” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANINA HAKARET SUÇUNDAN CEZA ALAN VATANDAŞ, YANIMIZA GELEREK PİŞMANLIĞINI ANLATTI”
Maviş konuşmasında, afet sonrası Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ayancık’ta inceleme yaptıkları esnada, Cumhurbaşkanına hakaret suçuyla 10 ay 20 gün hapis cezası alan bir vatandaşın önlerini keserek Cumhurbaşkanından özür dilediği anı da izleyicilerle paylaştı. 

Ayancık’ta afet sonrası devam eden çalışmaları inceledikleri sırada, Soner Turan isimli bir vatandaşın yanlarına gelerek daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği ve bu sebeple 10 ay 20 gün hapis yattığını aktaran Maviş, aynı vatandaşın afet sonrası yapılan çalışmaları görünce pişmanlık duyduğunu ve kendilerine teşekkür ettiğini, Sayın Cumhurbaşkanından ise özür dilediğini ifade etti. Haber Merkezi
 

Editör: Vitrin Haber