Maviş, Türkiye’de eğitimin demokratikleştirilmesi için, sivil ve özgürlükçü bir eğitimin inşa edilebilmesi için her şeyi yaptıklarını söyledi. 

28 Şubat’ın en büyük tahribatının eğitim sistemi üzerinde olduğunu, İmam Hatip Liselerini kapatmak için meslek liselerinin mahvedildiğini, katsayı engeliyle meslek lisesi ve İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin üniversiteye girişlerinin engellenmeye çalışıldığını, başörtülü öğrencilere mezuniyet törenlerinde dahi tahammül edilemediğinden bahsederek iktidarları döneminde 28 Şubat’ın izlerini sildiklerini söyledi.

Maviş, bugün Öğretmen ve öğrencilerin başörtüleriyle inandıkları gibi giyinerek okullarında eğitimini alabildiklerini ya da eğitim verebildiklerini, meslek liselerindeki katsayı probleminin kaldırıldığını, müfredatta antidemokratik ne kadar ifade varsa tamamının kaldırıldığını ifade etti. İnsan hakları dersi ve seçimlik dersler konularak ve vatandaşlık dersinde, insan hakları, demokrasi ve benzeri konularda öğrencilerin bilinçlerini geliştirecek sivil, özgürlükçü ve demokratik bir müfredatın gerçekleşmesi için adımların atıldığını dile getirdi.

Editör: Vitrin Haber