Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divan Üyesi Barış Karadeniz, CHP Antalya İl Başkanlığı 37. Kongresine katıldı. Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi'nde yoğun katılımla yapılan kongrede 2 aday yarıştı.  
Blok liste ile seçim yapılmasının kararlaştırıldığı ve mevcut Başkan Ahmet Kumbul ile Nusret Bayar'ın aday olduğu kongre 12:00'da başladı. 
Açılış ve yoklama ardından gündem gereği Başkanlık divanının oluşturulması ile devam eden genel kurulda daha sonra saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. 

Divan Kurul Başkanlığını CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in üstlendiği kongrede çoğunluğun oyunu alarak İl Başkanı olan Nusret Bayar mevcut Başkan Ahmet Kumbul ile birlikte sahneye çıkarak teşekkür konuşması gerçekleştirdi. 
Kongrede daha sonra bir konuşma yapan Kongre Divan Başkanı CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, geçmişten bugüne gerçekleştirilen CHP kurultayları ilgili bir değerlendirme yaptı. Karadeniz; “1. Kurultay (4 Eylül 1919) : Sivas Kongresi'nde, ulusun kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinde Anadolu'nun çeşitli yörelerinde kurulmuş bulunan dernekler "Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti" adı altında birleşti. Amaç, kurtuluş savaşını örgütlemek ve yönetmektir. Mustafa Kemal başkanlığında 16 kişilik bir "Heyet-i Temsiliye" oluşturuldu. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi, aynı zamanda CHP'nin de ilk kongresi olarak kabul ediliyor.

2. Kurultay: 15 Ekim 1927.  Atatürk'ün "Büyük Nutuk"unu okuduğu kongre. Mustafa Kemal Atatürk, 15 Ekim'de başladığı konuşmasını 20 Ekim'de tamamladı. "Cumhuriyetçilik", "Halkçılık", "Milliyetçilik", "Laiklik" CHP'nin dört temel ilkesi olarak benimsendi. Bu kurultayda, partinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal, partinin değişmez genel başkanı olarak belirlendi.
3. Kurultay: 10 Mayıs 1931. Bu kurultayda ilk kez tüzükten ayrı olarak bir de program yapıldı. "Cumhuriyetçilik", "Halkçılık", "Milliyetçilik", "Laiklik" ilkelerinin yanı sıra "Devletçilik" ve "Devrimcilik" ilkeleri de parti tüzüğü ve programına girdi. Böylece partinin simgesi haline gelen "Altı Ok" ile ilgili altı ilke belirlendi.

4. Kurultay: 9 Mayıs 1935. Partinin adının "Cumhuriyet Halk Fırkası"ndan "Cumhuriyet Halk Partisi"ne dönüştürüldüğü bu kurultay, aynı zamanda parti genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün katıldığı son kurultay oldu.
Mustafa Kemal Atatürk ile başlayan genel başkanlık koltuğuna şu döneme kadar, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Kemal Kılıçdaroğlu oturdu” dedi.
Karadeniz konuşmasının ardından, kongre seçimlerinde CHP Antalya İl Başkanlığına seçilen Nusret Bayar'ı tebrik etti. 

Editör: Vitrin Haber