İYİ Parti Sinop İl Başkanlığı tarafından, Genişletilmiş İl İstişare Toplantısı düzenlendi. 

Toplantıya İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Genel İdare Kurulu Üyesi Bircan Akyıldız, Merkez Danışma Kurulu Üyesi Şaban Kardeş, İYİ Parti Sinop İl Başkanı Hasan Aslan, ilçe başkanları ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. 

İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Partimizin İyiler Kervanı Yolda programı geçen hafta tamamlandı. Bunun anlamı şu, Türkiye’nin tamamını milletvekillerimiz, kurucular kurulu üyelerimiz, danışma kurulu üyelerimiz, genel başkan yardımcılarından oluşan heyetlerle ülkemizin tamamını dolaştık. Aynı kapsamda yerel seçimler öncesi, siyasi harekat olarak yerinden yönetmeyi, yerinden idare etmeyi, yerinde problemleri tespit etmeyi ilke edinmiş bir partiyiz. Bu kapsamda da Genel İdare Kurulu Üyesi Bircan Akyıldız bey, yine 21. dönem Bayburt Milletvekili partimizin danışma kurulu üyesi Şaban Kardeş bey ile Sinop’ta istişare toplantısına katılıyoruz. Mecliste 40 milletvekilimiz var ve her bir milletvekilinin de bir başka ilde görevi var. Bu kapsamda ben aynı zamanda genel merkez tarafından Sinop ilinde görevlendirildim, yani Sinop’un da bir milletvekiliyim, Samsun’unda milletvekiliyim aynı zamanda Türkiye’nin milletvekiliyim. Bu manada Sinop’un problemlerini ve beklentilerini, sıkıntılarını parlamento da gündeme getirmek bizim görev ve sorumluluk alanımızda dedi. 

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, düzenlediğimiz bu toplantı ile İl ve İlçe teşkilatlarımızla tanışmış olduk. Aynı şekilde yerel yöneticilerimizi, idarecilerimizi, belediye başkan adaylarımızı tespit etmek üzere de ilçe başkanlarımız ve il başkanımızla Sinoplu hemşerilerimizle istişare etmeyi planladık bu kapsamda Sinop’tayız dedi. 

Konuşmasında ülke gündemi ve ekonomik sıkıntılara da değinen Bedri Yaşar, Yerel seçimlere en hazır parti olduklarını belirterek, Parlamentoda aynı şekilde mücadele ediyoruz. Parlamento da en fazla konuşan, en fazla kanun teklifi veren, en fazla araştırma teklifi veren partiyiz. Ama niye sesiniz çıkmıyor derseniz maalesef ulusal basına baktığınızda tamamı belli kesime ait olduğu için buralarda sesimiz soluğumuz çıkmıyor. Dolayısıyla yerel basına teşekkür ediyoruz. Biz yerel basın marifetiyle derdimizi anlatacağız. Bunu da başaramadığımız takdirde biliyorsunuz Genel Başkanımızın bir sözü var, ayakkabıları eskitmeye devam edeceğiz. Cadde-cadde, sokak-sokak dolaşarak derdimizi anlatmaya devam edeceğiz diye konuştu.

İYİ Parti de yerel seçimler için 1 Aralık tarihi itibariyle müracaatların başlayacağını belirten Yaşar; 15 Aralık itibari ile de müracaatlarımız bitmiş olacak. Ondan sonra adaylarımızı açıklamaya başlayacağız. Ben şunu sizlere söyleyeyim, kimin derdi, sıkıntısı varsa İYİ Parti onun Avukatı. Sinop’taki herkesin de, Türkiye deki herkesin de biz gönüllü avukatıyız. Partimizin kuruluş amaçlarından bir tanesi de bu açıklamasında bulundu. 
Editör: Vitrin Haber