CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’nın Batı ilçeleri ziyaretleri kapsamında Kaş ilçesi Emin Erdem Meydanı'nda parti otobüsü üzerinden halkla buluştu.

Her etnik kimlikten farklı yurttaşlar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Ne kadar mücadele ederlerse etsinler halkımızı birbirine düşüremeyecekler. Halkımızın sağduyusu yüksektir, kafatası milliyetçilik değildir, vatanseverlik, yurtseverliktir. Kim kime diyebilir, 'Ayaklar altına alıyorum.' Kimsin sen Allah aşkına, bu ülkenin yurtseverlik anlayışını ayaklar altına alıyorsun. Bu kez sandığa giderken şu cümleyi unutmayın, ‘Ben her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım’ diyen kişiyi unutmayın, kendisine söyledim, git bakalım kullandığın cümleyi Rize’de kullanabiliyor musun, merak ediyorum” dedi.

Sinop’ta yaşanan olaylara değinen Kılıçdaroğlu, “Sinop’a gittiler, kavga çıktı. İlk suçladıkları parti CHP oldu. Sonra baktılar ki CHP’liler yok. Belediye başkanını suçladılar. Eşi kanser başkanın. Samsun’da tedavi görüyor. Kendisi de orada. Çıktı Tayyip Erdoğan, CHP'yi suçladı, BDP’liler özür dilediler. Şimdi de Tayyip Erdoğan’dan özür bekliyorum. CHP’den özür dileyeceksin sen” ifadelerini kullandı.

CHP’liler olarak siyasetteki amaçlarının ülkede barışı ve huzuru sağlamak olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, “Amaç, herkesin iş, aş sahibi olduğu ülkeyi sağlamaktır. Bütün insanlar bizim için güzel" dedi.
Editör: Vitrin Haber