Cumhuriyet Halk Partili (CHP) kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar gününü Aşıklar Düğün Salonunda düzenlenen görkemli bir programla kutladı. CHP Kadın Kolları organizesinde gerçekleştirilen etkinliğe: CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi ve Karadeniz Sorumlusu Nurcihan Tomrukçu, CHP Merkez İlçe Başkanı Tolga Kara, Kadın Kolları Başkanı Necla Topal, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nihal Özbayrak, kadın kolları üyeleri ile çok sayıda Sinoplu kadın katıldı. 

Programa CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan ve CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, kadınlar tarafından oluşturulan koridordan alkışlar ve sloganlarla geçti. CHP Adayı Barış Ayhan uzun süre coşkulu kalabalığı selamladı. 
İlk olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günün ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterimini sunumu ile başlayan programın açılış konuşmasını CHP Kadın Kolları MYK Üyesi ve Karadeniz Sorumlusu Nurcihan Tomrukçu yaptı. Ardından CHP Kadın Kolları Merkez İlçe Başkanı Nihal Özbayrak bir konuşma yaptı. 

SİNOP’TA ÖNCE KADIN UYANIR, SONRA GÜNEŞ DOĞAR
Programda konuşan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop kadınının Türkiye’ye örnek bir yaşantıya sahip olduğunu söyledi. Karadeniz; “Bir ana, Gazi Mustafa Kemal’i doğurmuş ve Türkiye toprakları işgal altında iken bir ananın doğurduğu o evlat, bizlere bu cumhuriyeti, bu vatanı emanet etmiştir. Yıllar önce bu fedakarlıkları yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini okudukça bu günlerde yaşadığımız vahşetten, şiddetten inanın utanç duyuyorum” dedi. 

KENDİMİ ŞİMDİDEN SİNOP’UN BELEDİYE BAŞKANI OLARAK İLAN EDEBİLİRİM
Programda daha sonra söz alan CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan, kendisini coşkuyla karşılayan kalabalığın 31 Mart seçimlerinde Sinop’u yeniden CHP’li belediye ile buluşturacağına emin olduğunu belirterek, kendisini şimdiden, 1 Nisan sabahında Sinop’un belediye başkanı olarak ilan edebileceğini söyledi.  

Ayhan; “Çok küçük yaşlarda ben de annemin elinden tutup bu tür toplantılara gelirdim. Daha sonra büyüdük, siyaset yapmaya karar verdik. 20 seneden bu yana siyaset yapıyorum. Sürekli bu tür toplantılara katılıyorum ama bugünkü coşkuyu, bugünkü heyecanı, bugünkü manzarayı daha önce hiç görmedim. Bu manzaradan sonra artık kendimi 1 Nisan sabahı için Sinop’un belediye başkanı olarak ilan edebilirim. Bütün zaferler, acılar ile emek ile gözyaşıyla ve kanla kazanılır. 1857 yılında 129 kadının özgürlük mücadelesi, emek mücadelesi ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanıyor. Tüm kadınlarımızın bu anlamlı günü kutlu olsun. Kadının içinde olmadığı hiçbir mücadelenin zaferle sonuçlanması mümkün değildir. Bu anlamda, bu zorlu seçim sürecinde bizlerle birlikte mücadele eden, emek veren ve 1 Nisan sabahında yeniden Cumhuriyet Halk Partili Belediyeyi Sinop’ta ilan edecek olan kadınlarımızı bir kez daha sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Kadının kendini en güçlü hissettiği il olan Sinop’ta tabi ki bizlerde kadınlarımızla birlikte çalışacağız. 1 Nisan sabahından sonra belediye meclisimizde olduğu gibi il genel meclisimize de kadın eli değecek. 1 Nisan sabahından itibaren daha güzel bir Sinop için mücadele etmeye devam edeceğiz. İnşallah yakın bir gelecekte Sinop bir kadın milletvekilini de kadın belediye başkanını da CHP ile bu şehre kazandırır” diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber