CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Erfelek’te yediden yetmişe insanlarla bir araya geldi. İnsanlarla sıcak ve samimi sohbetler yapan Karadeniz, taksicisinden, bakkalına, pazarcı esnafından ayakkabıcısına vatandaşların sorunlarını dinledi, halkın nabzını tuttu.

Vatandaşlar CHP Milletvekili Karadeniz’e hayat pahalılığının had safhada olduğunu, neredeyse aldıkları limonun, patatesin, yeşil sebzelerin her hafta fiyatlarının arttığını, güçlükle kaynattıkları kazanlarını, kaynatamaz duruma geldiklerini anlattılar. 
Her hafta Cuma günleri kurulan, organik köy ürünlerinin satıldığı Erfelek´in köylerinde yaşayan kadınların kendi elleriyle ürettiklerini sattıkları pazarda esnafla sohbet eden Karadeniz, esnafa “hayırlı işler” diledi. 
Kadınların dikkatle dinlediği ve büyük ilgi gösterdiği CHP’li Karadeniz, aile ekonomisine katkıda bulunan kadınların dertlerini dinledi. Karadeniz, “Buradaki ürünlerde el emeği göz nuru var. Bu ürünlerde emek var. Kendi ürettiklerini satıp ailelerinin geçimlerine katkı sağlıyorlar. Alın teri döküyorlar. Ama alın terinin karşılığında hak ettiklerini alamıyorlar” dedi.

Karadeniz, ekonomik sorunlar, işsizlik, terör, eğitim, sağlık ve tarım gibi alanlarda Türkiye’nin bir çok sorunu bulunduğu dile getirdiği sohbetlerinde, bu olumsuzluklara rağmen umutlu olduklarını vurguladı. Karadeniz, “Ülke olarak bir çok sorunumuz var. Evet, ama bizim umudumuz var. Biz çok zengin bir ülkeyiz. Kaynaklarımızla Türkiye'yi kısa süre içerisinde ayağa kaldırmak mümkün. Ürettiğimiz zaman kazanırız. Yeter ki üreten toplum olmak için milletimize fırsat verilsin. Bunu birlikte başaracağız” diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber