CHP’li Karadeniz, Dünya Sosyal Adalet Günü nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Sosyal adalet; toplumun bir üyesi olarak kabul edilen bireylerle toplum arasındaki sosyal ilişkilerin ortaklaşa iyinin gerçekleştirilmesi amacıyla düzenlenmesidir. Günümüzde maalesef ortak iyinin gerçekleşmesinden ziyade bir tarafta zenginlik, kamu ve dünya kaynaklarından faydalanma artarken diğer tarafta ise yoksulluk, işsizlik ve açlık çok daha hızlı şekilde artmaktadır. Mevcut yönetim anlayışı içinde ülke olarak zengini çok zengin fakiri çok fakir olan bir toplum düzenine doğru hızlı bir geçiş yaptık.

Ülkemizde en yüksek gelire sahip yüzde 20'lik grubun toplam gelirden aldığı pay, 2017'de yükselerek yüzde 47,4’e ulaştı. Toplam gelirin nerdeyse yarısı zengin kesimin olurken en düşük gelire sahip vatandaşlarımızın ise gelirden aldığı pay yalnızca yüzde 6,3.  Bu durum rakamsal olarak ifade edilenden çok daha fazlası. Bu farklar gelir dağılımında zincirin en alt basamağında kalan vatandaşlarımızı hayati derecede etkileyebilen farklar olup adil olmayan toplum düzeninin devamlılığına hizmet ediyor. 

Adaletteki bozulmanın maalesef yalnızca gelir dağılımı ve sosyal haklarda değil yargıda da olduğunu görüyoruz ve her alanda adil bir toplum düzeninin önemini her geçen gün daha derinden hissediyoruz. 
Üzülerek söylüyorum ki adaletin herkes için gerekli olduğunu defalarca vurgulamak zorunda kaldığımız, ülke geleceğinden endişe duyduğumuz bu dönemde adaletin, yargının ve gelirin tek tarafa hizmet ettiği birçok olaya şahitlik ediyor, karşısında duruyoruz. Umutsuz değiliz aksine inançlıyız. Çünkü bu gün bu mesaja ulaşamayan milyonların haklarını savunmak, onlar için ve herkes için sosyal eşitlik ve adalet ilkelerini uygulanabilir kılmayı görev edindik. Eşitsizlik ve adaletsizlikle mücadele ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. Bütün bu duygularla 20 Şubat Sosyal Adalet Günü’nüzü kutlar, selam ve saygılar sunarım.”

Editör: Vitrin Haber