CHP’li Karadeniz, Vergi Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, toplumun tüm kesimlerinde vergi duyarlılığının oluşması açısından kutlanan ‘Vergi Haftası’nın önemine değindi. Toplumda vergi bilincinin oluşmasının, ülke ekonomisinin gelişimini sağlayacağını vurgulayan Karadeniz, vergi bilincinin oluşmasını adil bir vergi sisteminin sağlayacağını savundu. “Gelişmiş bir ülkenin göstergelerinden biri vergi bilinci ve vergiye uyumdur” diyen Karadeniz, emekten yana, esnaf, çiftçi, işverenden yana etkin, verimli ve adil bir vergi sistemine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Barış Karadeniz, haksız, hukuksuz ve adaletsiz vergi uygulamalarına son verilmesi çağrısında bulundu. 

Karadeniz şunları söyledi: “Kamu hizmetlerinin, etkin bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağın yaratılmasında vergi gelirleri büyük önem taşır. Vatandaşlarımızın ödeyeceği devletimize güç kazandırır. Ancak, vergi sistemi adil olmalıdır. Herkes, mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Vergide adaleti sağlamalıyız. Ülkemizin kalkınması ve refahı adil vergi düzeni ile olabilir. Vatandaşın temel ihtiyaçlarından zengin yoksul demeden yüksek oranda vergi alırsanız kimse vergiyi gönüllü olarak ödemek istemez. Böyle bir durumda da kamu hizmetleri aksayacaktır.”

Verginin toplanmasında Maliye ile mükellef arasında köprü kuran serbest muhasebeci mali müşavirler ile yeminli mali müşavirlerinin önemli bir görev üstlendiklerini dile getiren Karadeniz, Vergi Haftası dolayısıyla Maliye ve Defterdarlık çalışanlarını, serbest muhasebeci, müşavirler, mali müşavirler, yeminli mali müşavirler ve çalışanları ile mükelleflerin Vergi Haftasını kutladı.
 
Editör: Vitrin Haber