CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz saha çalışmalarını sürdürüyor. Sorunları yerinde inceleyen Karadeniz konunun muhatabı vatandaşlarla bilgi alışverişinde bulunuyor. Sakız Yolu'nun uzun yıllardır bölge halkına mağduriyet yaşattığını belirten CHP Milletvekili Karadeniz; ''Meclis çalışmalarımızın, programlarımızın yoğunluğu azaldığı her fırsatta vatandaşlarımızla iç içe olmaya ilçelerimize köylerimize koşuyoruz. Bugün yıllardır bölge halkına mağduriyet yaşatan Sakız Yolu'nda incelemelerde bulunduk.  Sinop'un ve vatandaşımızın hayrına olan her hususta destekçi olacağımızı iktidar muhalefet demeden birlikte çalışacağımızı her platformda ifade ediyoruz.

Ortak gayemiz Türkiye'nin en mutlu ili güzide şehrimiz Sinop fakat vatandaşlarımızın da sözler verilerek mağdur edilmelerine göz yumamayız. Kamuoyu adına soruyorum; 2017 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı ile fotoğraflar verilip Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ile de görüşüldüğü belirtilerek, 2017 yılı ödenekleri içerisinde 25 Milyon ödenek aktarılması ve söz konusu yolun 2018 yılında tamamlanması sözü alındıysa bu yol neden yapılmadı? Yol yapılmadı, para aktarıldıysa para nerede? Seçim zamanı ''Kollarımızı katlayacağız paçalarımızı sıvayacağız ve millet için çalışacağız'' denilerek büyük manşetlerle vatandaşa sözler verilmedi mi? Aspendos Yolu nasılsa Tatlıca Şelaleleri yolu da öyle olacak, Akgöl yolu Uzun Göl gibi olacak denilmedi mi? Bu çalışmalar turistik yerleri turizme kazandırmak için yapılacak dediniz Sinop'un turizmi için geleceği için ne yaptınız? Bu yollar seçim vaadi olarak mı kullanıldı, kim ya da kimler sözünü tutmadı ? Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara asfalt olmayan grup yolumuz kalmayacak dediniz köy yollarımız darmadağın. Bazı köylerde mahalleler bile asfaltlanırken o mahalleye komşu köylerin yollarına dokunulmamış, çivi dahi çakılmamış. Köyler arasında bile haksızlık yapılıyor. Sadece seçim dönemlerinde oy istemeye gittiğiniz köylere vaatler vererek halkı kandırıyorsunuz, vatandaşın iyi niyetini suistimal ediyorsunuz. Vatandaşın aklıyla dalga geçiyorsunuz. 
Seçim zamanı verilen sözler tutulup ivedilikle bu yolların yapılarak vatandaşın kullanımına açılması gerekiyor'' ifadelerine yer verdi.

CHP Milletvekili Barış Karadeniz'le birlikte incelemelere katılan Ayancık Bakırlı Köyü Muhtarı Mehmet Yüksel söz konusu alanlarda bilgi verdi. Yüksel yaptığı açıklamada; ''Bakırlı'da o kadar müracaat ettiğimiz halde yama bile yapılmadı. 10 kilometrelik Akgöl İnaltı Mağarası için Bakırlı, Kızılcakaya, İnaltı  ve Avdullu  Köyü muhtarları olarak Ayancık'a, Sinop'a turizm bakımından geliri olsun diye yıllardır müracaat ediyoruz. Kanyonumuz var, kanyonun bazı bölümlerine beton dökülse mağaraya gelen Ayancık'a gidecek otelciler kazanacak esnaflar kazanacak. Çangal'dan İnaltı Mağarası'na inen yola asfalt için 13 Milyon Lira aktarıldı, yerlerin analizi yapıldı 5 yıldır buranın bitmesi gerekiyordu'' dedi. 

AKGÖL VE İNALTI GÜZERGAHININ ACİLEN YOLA İHTİYACI VAR
Açıklamalarının devamında Akgöl ve İnaltı Mağarası için açıklamalarda bulunan Barış Karadeniz; '' Sinop mavisiyle yeşiliyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Altın rengi plajlarıyla yemyeşil doğasıyla her geçen gün daha da cazibe merkezi oluyor. Ayancık'ta Akgöl ve İnaltı Mağarası Sinop'un eşsiz değerleri fakat vatandaşlarımızdan muhtarlarımızdan gelen talepler doğrultusunda incelemelerimizde gözle görülür şekilde yola ihtiyacı var. Böylesine güzel duraklara bu yollar hiç yakışmıyor. Ulaşım turizmi olumsuz yönde etkiliyor. İnaltı Mağarası 50 bin ziyaretçiyi ağırlıyor. Her geçen gün büyüyen turizm pastasından Ayancık neden daha büyük pay alamasın ? Akgöl'ü, İnaltı Mağarası'nı gezen turist neden Ayancık'a Sinop'a uğramasın ? Kentimize turizm kenti diyoruz, misafirlerimizi davet ediyoruz ama eksiklerimiz var, bir an önce gidermemiz gereken eksiklerimiz var. 18 yıldır İnaltı Mağarası yoluna yapılan tek şey menfez. İnaltı Mağarası için zemin etüdü yapıldı, para ayrıldı yol neden yapılmadı ? İnaltı Mağarası için ayrılan bu para nerede? Vizyonunu turizm üzerine oturtmuş bu güzide şehri böyle mi kalkındıracağız ? Yıllardır sürüncemede olan Ayancık ile Türkeli ilçelerinin İstanbul Ankara bağlantılarını sağlayan Sakız Yolu, Sinop'un önemli turizm duraklarından Ayancık Akgöl  ve İnaltı Mağarası yolları ivedilikle yapılmalıdır'' dedi. 

Editör: Vitrin Haber