CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz İl Özel İdaresi'nde Kamu Şirketi Personeli olarak çalışan işçilerin yaşadıkları mağduriyete değinerek işçilerinin hakkı olan sözleşmenin bir an önce yapılması gerektiğini belirtti. Karadeniz yaptığı açıklamada;'' İçinde bulunduğumuz pandemi süreci nedeniyle zor günlerden geçiyoruz.

Vatandaşlarımız evlerine helal lokma götürebilme adına risk altında alın teri döküyor. Kısmi kısıtlamalarla esnaf günü kurtarma telaşında ekonomimiz kırmızı alarm veriyor. Böyle bir dönemde ülke genelinde yaklaşık 51 İl Özel İdaresi'nde Kamu Şirketi Personeli olarak çalışan işçilerimizin emekçilerimizin yaşadıkları mağduriyet bizleri derinden etkiledi. Yaklaşık altı bin işçi uzun zamandır gelecek sözleşme haberini bekliyor.  İşçilerimiz sözleşmelerinin yenilenmesini bekliyor, işçiler yarına umutla bakmak istiyor. İşçiler evlerine çocuklarına helal lokma götürebilmek için çalışmak istiyor. İşçi kardeşlerimizi bugün yarın diyerek daha ne kadar ümitlendireceksiniz? İşçinin hakkı teslim edilmelidir.

Böyle zor bir zamanda işçilerin mağduriyeti bir an evvel giderilmelidir. Söz konusu sözleşmenin takipçisi olacağız, dün olduğu gibi yarın da işçimizin yanında duracağız. Her daim işçinin sesi yanındaki güç olacağız'' ifadelerine yer verdi.  

Editör: Vitrin Haber