Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Karaismaloğlu'nu havalimanında Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Belediye Başkanı Barış Ayhan ve protokol üyeleri karşıladı.  

Ardından Çevre Yolu Projesinin yapılacağı Kumkapı mevkiinde proje üzerinde değerlendirme yapıldı. Burada Bakan Adil Karaismailoğlu'na, CHP Milletvekili Barış Karadeniz ve Belediye Başkanı Barış Ayhan kentin sorunlarını aktardı. 
Yapılan değerlendirme toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Barış Karadeniz; “ Öncelikle kentimize artı değer katacak bir proje için ziyarette bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu'na teşekkür ediyorum. Çevre Yolu'nun yapılacağı alanda, Kumkapı mevkiinde tüm protokol üyeleri ile birlikte değerlendirmelerde bulunduk. Sayın Bakana yıllardır sürüncemede olan Ayancık- Türkeli, Türkeli- Sinop Yolu ve bu bölgeyi Ankara'ya bağlayacak, her seçim zamanı söz verilip unutulan Çangal Yolu ilgili bilgi verdik. 2022 yılında bitirilecek denen güzergah hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Biz bu yolu yıllardır dile getirmekten yorulduk. Ayancık  Türkeli ilçelerimiz bu yatırımları yıllardır hak ediyor, yıllardır mağduriyet yaşıyorlar. Kentimizin turizmle anılmasını istiyoruz, doğa harikası Akgöl ve İnaltı Mağarası'nın yolu yok. Turistler yolu görünce geri dönüyor, gitseler zaman geçirecekleri tesis yok. Çok sayıda vatandaşımız araçlarının yaptığı arızaları bizlere anlatıyor. Türkiye'nin en kuzey noktası, turist akınına uğrayan İnceburun'da turistlerin ellerini yıkayacakları su yok”. 

Sinop’un bir balıkçılık kenti olduğunu ve çok sayıda vatandaşın ekmeğini denizden çıkarttığını belirten Karadeniz;  “Mendireğimizin artık yetmediğinin, tali mendirek yapılması gerektiğinin altını çizdik. Demirciköyü balıkçı barınağımızın yolu çok bozuk,  bu alana da yapılması gereken çalışmaları Sayın Bakana aktardık. Sayın Bakan Adil Karaismailoğlu'na ilgisi için tekrar teşekkür ediyorum. İlettiğimiz konuların hayata geçmesi için takipte olacağız'' diye konuştu.  
 

Editör: Vitrin Haber