Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop Milletvekili Barış Karadeniz seçim bölgesi Sinop'ta ağırlık verdiği köy ziyaretlerini sürdürüyor. Karadeniz son olarak Gerze'ye bağlı Hacıselli, Yenikent, Yamacık, Çağlayan ve Pirahmet köylerini ziyaret ederek köylülerin sorunlarını yerinde inceledi ve dinledi. 

Her zaman köylünün yanında olduklarını belirten Barış Karadeniz, vatandaşa seçim zamanı verilen vaadlerin yakın takipçisi olduklarını söyledi. Karadeniz; “Meclis ve Parti programlarımızdan bulduğumuz her fırsatta vatandaşlarımızla iç içe olmaya devam ediyoruz. Sinop'un Milletvekili olarak ilçe köy ayırmadan her vatandaşımızın yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemeye, ortak akıl üreterek çözmeye çalışıyoruz. Sinop için, şehrimizin geleceği için atılan her olumlu adımı destekliyoruz. Vatandaşın faydasına olan her girişimin destekçisi oluyoruz fakat vatandaşların seçim zamanı verilen vaatlerle, oy kaygısıyla sarf edilen sözlerle kandırılmasına göz yumamayız.  Seçim zamanı verilen sözler tutulmuyor, vatandaş mağdur. Ziyaret ettiğimiz köylerde bunu gözlemliyoruz. Hacıselli köyümüzden Karadeniz sahil yoluna bağlantı yok, göstermelik iş makinasıyla  yol açılıp bırakılmış. Heyelan bölgesi olduğundan o açılan yer de çökmüş. Ödenek yok denilerek 5 yıldır yol bu halde, sadece burası değil köy yolları da ne yazık ki iç açıcı değil. Asfalt programlarını yaparken burası hiç mi aklınıza gelmiyor? Burası Sinop'un bir köyü değil mi? Gazetelerde sayfa sayfa haber yaptırırken bu köy neden unutuluyor derhal açıklanmalıdır” dedi. 

Hacıselli Köyü'nün yol problemlerinin haricinde büyük bir sağlık sorununun da olduğunu belirten Karadeniz; “Köyde bulunan sağlık ocağı için 2,5 yıl önce yıkım kararı çıkarılmış, yıkım kararı olduğu için köye ebe bile verilmiyor. Köy sakinleri iğne yaptıracak olsa Gerze'ye gitmek zorunda bırakılıyor. Dolmuşlar sahil hattını kullandığı için şahsi araçları yoksa ilçeye gitme şansları bile yok.  Acil bir durum olsa vebalini kim ödeyecek? Köyün 8 mahallesi var, sadece 2 mahalleden şebeke suyu akıyor içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde en önemli şey hijyenken vatandaş temizliğini nasıl yapacak? Köy belediyeye bağlı olmadığından çöp konteyneri bile yok. 
Her yıl ödenek yok bahanesiyle seneye diyerek ötelenen bu sorunlar bir an önce çözülmeli vatandaşların mağduriyeti giderilmelidir. Köy sakinleri geç kalınmış hizmete ivedilikle kavuşmalıdır” diye konuştu. 

Daha sonra Yenikent'i ziyaret eden CHP Sinop Milletvekili Karadeniz Yenikent'in de yol ve su sorunlarını dile getirdi. 
Karadeniz; “Önceden köylere gittiğimizde vatandaşla hoş sohbet edecek vaktimiz kalıyordu ancak şimdi köylümüz dert küpü olmuş durumda. Bu devirde hala suya ve sağlık ocağına ulaşmada sıkıntı yaşanıyorsa bu büyük bir ayıptır.
6 kilometrelik yapılan su borusu patlak durumda ve vatandaş çamur içinde kalan yollara mahkum edilmiş durumda. Üstelik genç nüfusun az olduğu bir köyde devlet ‘size boruyu ben veriyorum siz kendiniz yapın’ derse nerede kaldı Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi? Vatandaşımız neredeyse aldığı nefesin vergisini verecek durumda olduğu bir dönemde kendi bütçeleri ve güçleri ile boruları yapmaya çalışıyorlar. Devlet bu konuya el almalıdır bu durum vatandaşın gücünü aşıyor. Bu köyümüzde de sağlık ocağının kapatıldığını köy sakinlerinin mağduriyet yaşadığını görüyoruz. Haftada bir gün doktor ve hemşirenin geldiğini söyleyen halk, sağlık ocağının yıkılıp yerine sağlık evinin yapılacağını ancak herhangi bir gelişme olmadığını söyledi. Bu iş sağlık işidir beklemeye de bekletmeye de gelmez. Yaşlılarımıza acil bir durum olduğunda müdahaleyi kim yapacak? En azından daimi bir hemşirenin bulunması şart'' diyerek  gerekli mercilerle iletişime geçileceğinin bilgisini verdi.

CHP Milletvekili Barış Karadeniz ardından Yamacık Köyü'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Köyün sorunlarını muhtar ve vatandaşlardan dinleyen Karadeniz çözümün takipçisi olacağını belirtti. 
Karadeniz burada yaptığı açıklamada;'' Yamacık'ta da diğer köylerimiz gibi yol sorunumuz var. Köy engebeli en ufak yağışta yollar bozuluyor, çamur deryasına dönüşüyor. Orta Yamacık ve Yukarı Yamacık Mahallelerinin yolları diğer mahallelere göre çok daha kötü ivedilikle bu bölgeye çalışma yapılması gerekiyor. 20-30 yıl önce Yanıç'tan Yenikent'e bağlanması gereken yol için kurbanlar kesilmiş ama o günden bu yana hiç bir gelişme kaydedilmemiş. Çamurun önüne geçebilmek için en azından çakıl dökülse bir süre idare eder ama o bile yok. Üç muhtarlığın bağlantı yolu olmasına rağmen bu önemli yol önemsenmemiş. Grup yollar en ufak yağmurda bozuluyor, köy arazisi engebeli olduğundan vatandaşın bahçesine sürekli su basıyor. Su basmalarını önleyebilmek için köye en az 7-8 menfez yapılması gerekiyor, 3 tanesi için ihale yapılmış ama yapımına dahi başlanmamış. Yamacık köyümüzde de ne yazık ki su başlıca sorunlardan, şebeke suyu gelmeyen mahallelerimiz var. İhaleleri yapılmış ama hayata geçmemiş, 30 yıl önce yapılan şebeke hatlarında patlaklar oluşmuş köylü kendi imkanıyla da yapamıyor. Vatandaşımız su sıkıntısı çekiyor. Yanıç Mahallesi yıllardır suyu olmadığından dereden gelen suyu içmek zorunda kalıyor, arıtma ihalesi yapılmış fakat ortada çalışma bile yok. Bu çağda kabul edilebilir değil derhal çözülmelidir. Vatandaşa bunu reva görüyorlar. Köyde vatandaşım elektriği bile düzgün kullanamıyor, 1983'te çekilen hatlarla birkaç kişi aynı anda elektriği kullanırsa problem yaşanıyor. Hatların değişmesi, ek trafo koyulması gerekiyor. 2020 yılında bu hizmetlerin götürülmemesi çok büyük bir ayıp, siyasi bir emel güdülmeden bir an önce çözülmelidir. Vatandaşlarımız hayırseverlerden köylülerden para toplayıp camii yapımına başlamışlar ellerinden geldikçe yarısı yapılmış devamı için çimento kum gibi ihtiyaçları var el birlik olup bu camiyi de yapmak istiyoruz'' dedi. 

Pirahmet Köyü'nde baz istasyonu sıkıntısını da dile getiren Karadeniz açıklamasını şöyle sürdürdü; “Köy sakinleri çalışmayan sabit hat telefonlarını iptal ettirmiş. Baz istasyonu yetersiz olunca cep telefonlarını da kullanamıyor sağlıklı iletişim kuramıyorlar. Köye acil bir durum olsa bir vatandaşımız hastalansa nasıl ambulans çağıracaklar? Yangın çıksa itfaiyeye nasıl haber verecekler? İletişim çağında bir baz istasyonu kurmak, vericileri arttırmak bu kadar zor olmamalı, iletişim sağlayıcıları ile görüşülüp bu sorun çözüme kavuşmalıdır”. 

Gerze’nin Çağlayan köyünde ise caminin ve lojmanın ciddi bir bakım ve onarım ihtiyacının olduğunu dile getiren Karadeniz; “Cami çok eski, ayrıca su yatağının üstünde olması büyük bir sıkıntı. Belli yerlerde göçükler oluşmuş. Gerekli bakım yapılmazsa kötü sonuçlar doğurabilir. Ayrıca köyde ki lojman dıştan bakılınca iyi görünse de içi bakımsız kalmış. Bunun için de gerekli yerlerle görüşülüp onarıma başlanmalıdır dedi.’’ Köyün kanalizasyon sorunun olduğunu da öğrenen Milletvekili Karadeniz, alt yapı sorunun giderilmesi için gerekli yerler ile görüşüleceğini belirtti. Köyde geçen yıl yaşanan sel olayından dolayı bu yıl önlem almak için kanal açılmasını isteyen köylü halkının taleplerinin cevapsız kalışını dile getiren Karadeniz; ‘’Kepçe ve kamyon gönderilmesi gerekiyor. Köylü bilinçli bir şekilde geçen yıl yaşanan sıkıntıların tekrarının olmaması için kamyon ve kepçe gönderilmesi talebinde bulunmuşlar. Kış başlamadan gerekli önlemler alınmalıdır” sözleri ile cümlelerine son verdi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz'in köylere yaptığı ziyaretlere CHP Gerze İlçe Başkanı Nihat Erdal, önceki dönem İl Genel Meclisi Üyesi Necmettin Çakır, İlçe Yöneticileri Sebahattin Belovacıklı, Yaşar Demirbaş ve Erol Metinkaya katılım gösterdi.

Editör: Vitrin Haber