Cumhuriyet Halk Partisi tarafından 96. Kuruluş yıldönümü kapsamında İskele Meydanı’nda tören düzenlendi. TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in katılımı ile gerçekleşen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Atatürk anıtı önünde çelenk sunumu ve CHP İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel’in konuşması ile devam etti. 

Tören sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz yaptığı açıklamasında; ‘’9 Eylül 1923’te Kuvayi Milliye bilinciyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu yıl 96. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Onurluyuz, gururluyuz. Temeli hak, hukuk ve adalet üzerinde yükselen partimiz günün zor şartlarında baskılara, her türlü zorluğa rağmen ulusumuzun bağımsızlığında ve milletimizin özgürlüğünde büyük rol oynamıştır. Partimiz milletimizin huzur ve refahını sağlamayı kendine şiar edinmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi ‘’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’’ diyenlerin partisidir. Ülkemizin birleştirici gücü Cumhuriyet Halk Partisi çok partili döneme geçişte bir mihenk taşı olma özelliği göstermiş ve demokrasimizin bugünlere gelişinde büyük pay sahibi olmuştur. Bizler de bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96.  Kuruluş yıldönümü vesilesiyle, Merkez İlçe, Kadın Kollarımız ve Gençlik Kollarımız ile birlikte İl Başkanlığımızın gerçekleştirdiği programa katıldık. Cumhuriyet Halk Partili olmanın gururunu parti üyelerimizle ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş vatandaşlarımızla paylaştık. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün kararlılığıyla; ilkelerinden ödün vermeden Türkiye’yi laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti yapma yolunda can siperhane çalışacağız. Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi diyerek Cumhuriyet Halk Partisi’ni bizlere emanet eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal’in emanetine bizler sahip çıkacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm partililerimizi minnet ve şükranlarımla anıyorum” ifadelerine yer verdi. 

Yoğun katılımın gözlendiği törene TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, CHP İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, CHP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tolga Kara, önceki dönem il başkanları ve çok sayıda partili katıldı. 

Editör: Vitrin Haber