CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Ayancık'ta 2012 yılından bu yana sürüncemede olan ve yeniden ÇED Süreci başlatılan Hidroelektrik Santrali ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Karadeniz açıklamasında; “2012 yılında bölge halkının tepkilerine rağmen ÇED Süreci bile gerçekleştirilmeden kurulup üretime başlayan Ayancık HES baştan sakat başladı şimdi adet yerini bulsun diyerek toplantı yapıyorlar.

2012 yılında üretime başlayan söz konusu alan 2013 yılında doğaya verdiği tahribat göz önünde bulundurularak Danıştay tarafından mühürleniyor. Samsun 1. İdare Mahkemesi yapım aşamasında projeye uyulmadığını, projenin yetersiz olduğunu belirtiyor. İller Bankası tarafından tutulan raporda buranın Ayancık içme suyuna zarar vereceği belirtilmiştir. Ayancık HES Türkiye'de şehir içine yapılan tek hidroelektrik santralidir başka bir örneği daha yoktur.

Her şey bu kadar alenen ortadayken şimdi yapılan toplantıyla kime gösteriş yapıyorsunuz? Sözde bilgilendirme yapacağınız halk neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor, bölge halkı santral istemiyor. Çocuklarımıza daha yaşanabilir bir gelecek bırakmak zorundayız. İnsana, doğaya ve geleceğe zarar verecek her oluşumun karşısındayız. Ayancık'ın yarınları, çocuklarımızın geleceği için Hidroelektrik Santral istemiyoruz. Konunun yakinen takipçisi olacağız” cümlelerine yer verdi.   
 

Editör: Vitrin Haber