Hükümetin 14 şeker fabrikasını satma kararı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla kurulan Şeker Komisyonu Kastamonu’da şeker fabrikasında işçiler, çiftçiler ve vatandaşlarla buluştu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba koordinasyonunda kurulan Şeker Komisyonu ile birlikte Kastamonu’ya giden CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP’li komisyon üyesi Milletvekilleri Kadim Durmaz, Melike Basmacı, Burcu Köksal, Okan Gaytancıoğlu, Türabi Kayan, Özkan Yalım, Mustafa Tuncer, Nurettin Demir ve Parti Meclisi üyesi Yıldırım Kaya, CHP Kastamonu İl Başkanı Hasan Baltacı, İYİ Parti Kastamonu İl Başkanlığı, Sadet Partisi İl Başkanlığı, Şeker Fabrikaları eski Genel Müdürü Seyit Yücel, Şeker-İş Sendikası, şeker fabrikası, işçiler, şeker pancarı üreticisi çiftçiler ve vatandaşlarla buluşarak, Şeker Fabrikasına "Ağzımızın tadı bozulmasın, Şeker Fabrikamız kapanmasın" yürüyüşünü gerçekleştirdi. 

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz yürüyüş sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Karadeniz, AKP hükümetinin kendi eliyle milli ve yerli değer olan şeker pancarı üretimini yıldan yıla yok ettiğini söyledi. “Şimdi şeker fabrikalarını satışa çıkarıyorlar” diyen Karadeniz, şunları ifade etti: “AKP hükümeti, milli ve yerli değerimiz olan şeker pancarına, şeker fabrikalarına sahip çıkmıyor. Kastamonu’ya geldik, şeker pancarı çiftçimizle, şeker fabrikası işçimizle, kadını erkeği, genciyle yaşlısıyla biz sahip çıkıyoruz. Vatan için ittifak burada kurulmuş durumda. Sadece şeker için değil. Emek için, ekmek için, vatan için bir aradayız. Şeker vatandır. Vatan satılamaz diyoruz” dedi.

Özelleştirme kapsamında bulunan Kastamonu Şeker Fabrikası'nın satılmaması için, şehir merkezinden fabrikaya kadar gerçekleştirilen 20 kilometrelik yürüyüşte "Şeker Fabrikası Kastamonu'dur. Satılamaz!" yazılı pankartlar taşındı, “Şeker Fabrikaları Vatandır, Vatan Satılamaz” sloganları atıldı. 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, özelleştirmenin ne demek olduğunu en çok Kastamonuluların bildiğini belirterek, SEKA fabrikasının, Et ve Balık Kurumu’nun, Kendir Fabrikası’nın, süt fabrikasının, yem fabrikasının özelleştirildiğini ya da kapatıldığını söyledi. Ağbaba “Yem fabrikasını kapattık Bulgaristan’dan saman ithal ediyoruz. Et Balık Kurumu’nu kapattık Sırbistan’dan et ithal ediyoruz. SEKA’yı kapattık kağıt ithal ediyoruz. Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi sadece Kastamonu’nun sorunu değil, bütün Türkiye’nin sorunudur” dedi.

CHP İl Başkanı Hasan Baltacı da konuşmasında, şeker fabrikasına sahip çıkılırsa vatana sahip çıkılacağını söyledi. Baltacı, “Şeker, kızlarımızın çeyizi, oğullarımızın düğünü, çocuklarımızın okuması, ninemizin dedemizin hac parası demektir. İktidarın Kastamonu milletvekillerinden biri bu fabrikanın olduğu köyden. İstanbul'da şeker için kulis yapacağına gel mertçe köylülerine fabrikamıza sahip çıkamadım diye söyle” diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber