Geçtiğimiz günlerde Sinop Usta Öğreticiler Derneği Başkanı Seda Karaaslan Demir ve Başkan Yardımcısı Handan Yılmazer’in CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’i meclisteki makamında ziyaret etmişti. Ziyaretin ardından Meslek Eğitimcileri Usta Öğreticiler Federasyonu tarafından düzenlenen toplantıya katılarak Usta Öğreticilerin sorunlarını dinleyen CHP’li Karadeniz konu ile ilgili çözüm önerilerini TBMM başkanlığına taşıdı. 

CHP’li Karadeniz Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan Kadrosuz Usta Öğreticilerin çalışma koşulları, özlük hakları ve statüleri ile ilgili yeni bir düzenleme yapılması için hazırladığı kanun teklifini TBMM başkanlığına sundu. 

TBMM BAŞKANLIĞINA SUNULAN TEKLİFİN GEREKÇESİ 
“Kadrosuz Usta Öğreticilerin yaşadığı sıkıntıları gidermek ve hizmetlerinin karşılığı olan özlük hakların tesis edilmesini sağlamak için verdiğimiz bu kanun teklifiyle, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde,  Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığınca müştereken belirtilen memur kadrolarına, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altmış gün içinde belirlenen şartları sağlayan Kadrosuz Usta Öğreticilerin kurumlarınca atanmaları amaçlanmıştır.” 


DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ
MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir. 
“GEÇİCİ MADDE 47- Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan usta öğreticiler Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığınca müştereken belirtilen memur kadroları için belirlenen şartları sağlayan kadrosuz usta öğreticiler, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altmış gün içinde kurumlarınca atanırlar.
Bu madde kapsamında usta öğreticilerin atanacağı memur kadroları başka bir işleme gerek kalmaksızın atama işleminin yapıldığı tarih itibarıyla ihdas edilerek Milli Eğitim Bakanlığına ait kadro cetvellerinin ilgili bölümlerine eklenmiş sayılır. İhdas edilen kadrolar Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığına bildirilir. 
Bu maddenin uygulanmasında ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı yetkilidir.”
MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Editör: Vitrin Haber