CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi; “Üzülerek söylemek gerekiyor ki Covid-19 her geçen gün can almaya devam ediyor, vaka sayıları ülke genelinde zirve yaptı, hastanelerde yoğun bakım doluluk oranları korkutuyor. Güle oynaya balık istifi dolu otobüslerle gidilen kongreler, lebaleb dolu salonlarda yapıldı.

Kongreler bitti sözde önlemler alınmaya başlandı, sokağa çıkma kısıtlaması da yeterli olmadı, iktidar çok geç kalınmış bir kararla 29 Nisan-17 Mayıs arasında tam kapanma kararı aldı.

Yapılan açıklamada vatandaşına evde kal diyen iktidar, vatandaşı ne yer ne içer, faturalarını nasıl öder diye düşünmedi. Pandemi sürecinin başından bu yana esnafına vatandaşına sözde destek veren AKP hükümeti tam kapanmada destek paketi dahi açıklamadı. Millet ittifakı ortağımız İYİ Parti tarafından verilen esnafa destek ödemesi yapılmasını içeren önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Alenen soruyorum; daha dün elektrik şirketlerine milyarlarca lira pandemi desteği vereceğini duyuran AKP vatandaşı ne yiyecek, esnaf ödemelerini nasıl gerçekleştirecek neden düşünmüyor? Bizim vatandaşımız, esnafımız çalışmadığı bu süreçte hayatını nasıl idame ettirecek? Maaşlarını alamayan emekçi kardeşlerimiz evlerine nasıl ekmek götürecek? Bir an önce esnafa, vatandaşlarımıza destek paketleri açıklanmalı, vatandaşlarımızın bu süreci en az zararla atlatmaları sağlanmalıdır. Sosyal devlet anlayışı bunu gerektirir, AKP'yi sosyal devlet olmaya davet ediyorum”.
 

Editör: Vitrin Haber