Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi Barış Karadeniz,  2018 yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin 2'nci maddesi üzerine genel kurulda söz aldı.  

Konuşmasına ülkemizdeki adaletin önemine değinerek başlayan Karadeniz ;''Konuşmama başlarken Sayın Adalet Bakanımıza dönerek başlamak istiyorum. Adalet ve Kalkınma Partisinin Adalet Bakanı; bu ülkede eğer adalet yoksa, eğer insanlar korkuyorsa, insanlar rahat düşünemiyorsa, gelirde, bütçede, servette, vergide adalet yoksa bütçe üzerinde çok fazla konuşmaya da gerek yok diye düşünüyorum. Bu ülkede bütçeden, ekonomiden önce adaleti, hakkı ve hukuku sağlamak zorundayız. Vatandaşın her biri bir gelir uzmanı oldu; vatandaşın her biri bir bütçe uzmanı oldu çünkü iktidara geldiğiniz günden beri, 2002 yılından beri bu vatandaş öyle çile çekiyor ki esnaf, aynı ipte yürüyen cambaz gibi sağa düşeyim mi, sola düşeyim mi bunun derdine düştü, günü kurtarma derdinde. Çiftçi üretemiyor, işçinin hâli belli, memurun hâli belli, emeklinin hâli belli. Çocuklar üniversite okuyor; işsizlik almış başını gitmiş. İş dönüyor dolanıyor gene adalete geliyor'' cümlelerini kullandı. 

''BU ÜLKEDE GENÇLERİN YÜZDE 27'Sİ İŞSİZ''

CHP Sinop Milletvekili Karadeniz konuşmasının devamında işsizlik sorununa dikkat çekti. Genç işsizler sayısının çoğaldığını ve üniversite okuyan öğrencilerin iş bulamadıklarını sözlerine ekleyen Karadeniz; 
''Bu ülkede genç işsizler var bütçeyi konuşuyoruz, bu ülkede gençlerin yüzde 27'si işsiz. Üniversiteyi bitiriyor öğretmen oluyor annesi babası üç kuruş para artırarak bunlara para yolluyor ama öğretmen olarak atanamıyor. Niye? Çünkü öyle bir şansı yok. Tekrar bir üniversite daha okuyor, tekrar bir üniversite daha. Diplomalı işsiz ordusu yarattık. Nereye gidiyoruz, bir düşünüyor musunuz? Bu ülkede 4 milyon Suriyeli var. 4 milyon Suriyelinin geçen yıl, bir yıl içinde 450 bin çocuğu doğmuş. Türkiye'de 82 milyon nüfus var, 1 milyon 200 bin çocuk doğmuşken; Suriyeli 450 bin çocuk doğurmuş. Her bir Suriyeliye, her bir aileye fert başına 126 lira para veriyoruz. Bu, 2016'dan 2019 yılına kadar 4 milyar 400 milyon gibi bir rakam olmuş. Benim ilimdeki Çakrazlı Hüseyin'in oğlu üniversiteyi bitirsin, iş arasın siz de Suriyelilere 4 milyar 400 milyon yardım edin'' cümlelerine yer verdi.  

''SİZİN DE HAKKINIZI, SİZİN DE HUKUKUNUZU CUMHURİYET HALK PARTİSİ SAVUNACAKTIR''

Konuşmalarının devamında ekonomi bozukken iktidarın izlediği yanlış politikaları dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi Barış Karadeniz ; ''Türkiye'de insanlar kan ağlıyor. Geliyorsunuz "Nükleer santral yapacağım." diyorsunuz, 36 milyar dolara. Ya, paranız yok, pulunuz yok, nereden nasıl yapıyorsunuz, neyi yapıyorsunuz? Çevreyi korumuyorsunuz, vatandaşı korumuyorsunuz. İşçi yok, köylü yok, çiftçi yok. Adamın mazot alacak parası yok, diyorsunuz ki: "Çiftçi çok iyi yerlerde." Ben göremedim, vallahi bilmiyorum, siz görebiliyor musunuz? Gittiğiniz yerlerde, bu ülkede gerçekten "İyi durumdayız." diyen var mı? Ben göremedim. Bu ülkenin yüzde 10'u yüzde 86'lık servete hâkim şu anda; evet, yüzde 10'luk kesim çok memnun ama yüzde 86'sına sahip. Şunu söyleyeyim: Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz. Dönüşü yok, dönüşü olmayan bir yola girdiniz. Bu yolda da bu muhalefeti dinleyin ki gene sizin de hakkınızı, sizin de hukukunuzu Cumhuriyet Halk Partisi savunacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi varsa, herkes için var diyorum. Sayın milletvekilleri hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum'' sözleri ile cümlelerini sonlandırdı.  
 

Editör: Vitrin Haber