CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile başlatılan proje kapsamında görevlendirilen CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz Artvin Hopa’dan başlayıp Hatay Samandağ’a kadar 28 ili kapsayan ve 55 gün sürecek olan balıkçıların sorunları ve çözüm önerilerini araştırarak raporlaştıracak.
Başlatılan proje kapsamında Sinop’a gelen CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’i Sinoplular ve balıkçılar Sinop Limanında büyük bir coşku ile karşıladı.

CHP’nin iktidara geldiğinde Türkiye’nin ihtiyacı olan Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı’nı kurmak için çalışmalara başladıklarını belirten CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz; Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde balıkçıların sorunları hep göz ardı edildi, gündeme getirilmedi. CHP bu durumu dile getirmek, balıkçıların sorunlarını yerinde dinlemek, onların çözüm önerilerin göz önünde bulundurmak, sorunlarına çare bulmak ve iktidara geldiklerinde Denizcilik Bakanlığı kurmak amacıyla bir proje başlattı” dedi. 

Denizcilik, balıkçılık ve su ürünleri sektörü saha çalışma programı kapsamında Hopa'dan Samandağ'a kadar kıyı şehirlerini gezen Karadeniz, gezisi kapsamında balıkçı gemisiyle Sinop’a geldi. Barış Karadeniz’i Sinop açıklarında balıkçı tekneleri karşılayarak Sinop Limanına kadar eşlik etti. 
Denizcilik, balıkçılık ve su ürünleri sektörü saha çalışma programı kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesiyle Barış Karadeniz, Hopa'dan Samandağ'a kadar kıyı şehirlerini gezerek balıkçıların sorunlarını ve çözüm önerileri konusunda rapor hazırlayacak.

BALIKÇILARIMIZIN EN GÜVENDİĞİ LİMAN BİZ OLACAĞIZ
Türkiye’de balıkçıların en güvendiği limanın CHP olacağını vurgulayan Barış Karadeniz sözlerini şöyle sürdürdü; Sinop’tan tüm Türkiye’ye ve balıkçılarımıza selam olsun. Sinop’un girişinden bizi karşılayarak limana kadar eşlik eden balıkçılarımıza teşekkür ediyoruz. Tersanemizdeki balıkçı limanımızdaki bütün balıkçılarımız gelmiş, biz onların arkasında nasıl durmayalım? Bende kendimi azda olsa bir balıkçı sayıyorum ama sizin yanınızda balıkçı değilim. Balıkçılarımızla gurur duyuyoruz. Türkiye’deki balıkçılarımızın en güvendiği liman biz olacağız. Bu proje yaklaşık 55 gün sürecek. Artvin Hopa’dan başladık Hatay Samandağ’a kadar gideceğiz. Girdiğimiz her limanda her ilde inanın sevgi ile coşku ile karşılanıyoruz”.

BALIKÇILARIMIZ SAHİPSİZ KALMIŞ
Balıkçılarımız sahipsiz kaldığının altını çizen Karadeniz; “Biz ülkede iktidarımızda, yola çıktığımızda 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramında özellikle Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu startı verdiğinde dedik ki; ‘balıkçılarımızın yanında olacağız, balıkçılarımıza sahip çıkacağız. Balıkçılarımızın sorunlarını dinleyeceğiz ve çözüm üreteceğiz. İktidarımızda Balıkçılık ve Denizcilik Bakanlığı kuracağız’. Sinop’ta programlarımız var. Balıkçılarımızı dinleyeceğiz, sektörümüzü gezeceğiz. Güzel işler yapıyoruz. Yolumuz iktidar yolu, inşallah en kısa sürede hep birlikte bunu başaracağız” diye konuştu.  

Editör: Vitrin Haber