CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz; “Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e mesnetsiz yakıştırmaları yapmak kimsenin hakkı da haddi de değildir. Altı boş operasyonlarla Atatürk'ü milletin gönlünden silemeyeceksiniz. Konunun takipçisi olacağız'' dedi. 

Ayasofya'da yapılan hafızlık programında vaaz veren imam Mustafa Demirkan Atatürk'e lanet okudu. Konuyu takip ettiğini belirten CHP Sinop Milletvekili Karadeniz yaptığı açıklamada;'' Ayasofya'da Sayın Cumhurbaşkanı'nın da katılımıyla yapılan programda provokatif bir imam tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e alenen lanet okunuyor. Bugün sosyal medyada yazılan bir mesajın bile peşine düşen devlet yöneticileri o vaazın içeriğini bilmiyor mu? Neden iktidar sessiz neden çıt çıkarmıyor? İki gündür gündemi sarsan bu olay üzerine imam hakkında neden işlem başlatılmıyor? 

Bizim bu topraklarda tam bağımsız, özgür ve huzurlu yaşamamızı sağlayan, ömrünü bu vatana adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kimsenin dil uzatmasına izin vermeyeceğiz. Tüm  çabanız boşa, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bu milletin gönlünden silemeyeceksiniz. Konunun yakinen takipçisi olacağız'' cümlelerine yer verdi.      

 
 

Editör: Vitrin Haber