Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz yaptığı yazılı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların kısmi açılışına değinerek öğretmenlerin aşılanmadan okulların açılmasının salgının yayılmasına davetiye çıkarttığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; 15 Şubat tarihi itibariyle köy okullarını yüz yüze  tam zamanlı  ve bağımsız anaokullarını tam zamanlı açma kararı verdiklerini, ilkokulların tüm sınıf düzeyiyle  1 Mart'ta haftada 2 gün ve 8-12. sınıflar yüz yüze eğitimin 1 Mart itibariyle başlayacağını duyurmuştu. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz yaptığı yazılı basın açıklamasıyla karara tepki gösterdi. 

Karadeniz açıklamasında;'' Dünya bir yıldır Covid-19 virüsüyle mücadele içerisinde, virüs sağlık başta olmak üzere bir çok alanda hayatı olumsuz etkiledi. Eğitim camiamız, sevgili öğrencilerimiz eğitimlerini uzaktan eğitim yöntemiyle sürdürüyordu Sayın Bakanın açıklamalarına kadar. Sayın Bakan Ziya Selçuk okulların kısmi açılacağını duyurdu fakat burada göz ardı edilen bir durum var. Daha öğretmenlerimizi aşılayamadan okulları açmak salgının yayılmasına davetiye çıkarmak olur. Öğretmenlerimiz aşılanmadan okulların açılması virüsün yeniden yukarı yönde ivmelenmesine yol açmak olur. Öğretmenlerimizin aşılanmadan öğrencilerimizle bir araya gelmesi öğrencilerimize de ailelerine de büyük risk oluşturur. Öğrencilerin aşılanması büyük planlama gerektirecektir fakat öğretmenlerimizi ilk etapta aşılayabiliriz. Bu yolla eğitim camiamızı bir nebze güvene alabilir salgının yayılmasına engel olabiliriz. En ivedi şekilde planlama yapılarak öğretmenlerimiz aşılanmalıdır, bakanlıklarımızdan bu yönde çalışma yapmasını bekliyoruz konuyu yakinen takip edeceğiz'' dedi.    

 

Editör: Vitrin Haber