CHP 37. Olağan Kurultay süreci başlıyor. CHP'de mahallerdeki temsilcilerin seçilmesinin ardından ilçe ve il kongrelerinin yapılmasıyla birlikte kurultay takvimi işleyecek. 

Yaklaşan kongre öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen CHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Tolga Kara, kongre sürecinde merkez ilçe başkanlığı görevine yeniden aday olduğunu açıkladı.

GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZ KURULTAY BİR İKTİDAR KURULTAYI OLACAKTIR
Düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, CHP kurultayının bir iktidar kurultayı olacağını belirtti. Yüksel; “Bildiğiniz gibi kongreler takvimi başladı. 8 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında mahalle delegelerini seçeceğiz. Daha sonra 14 Aralık-27 Ocak tarihleri arasında ilçe kongrelerimiz gerçekleştirilecek. 3 Şubat-2 Mart tarihleri arasında da il kongrelerimizi yapacağız. Bunlar tüm Türkiye için geçerli olan tarihler. Sinop özelinde hangi tarihlerde yapacağımızı daha henüz belirlemedik. Tarihleri belirlediğimizde bunu kamuoyu ve sevgili partililerimizle paylaşacağız. Yerel seçim sonuçları ve son günlerde yapılan anketler gösteriyor ki yaptığımız kongreler neticesinde gerçekleştireceğimiz kurultay bir iktidar kurultayı olacaktır. Sadece parti yönetecek kadroları değil, belki de Türkiye’yi yönetecek kadroları seçeceğiz. Bu sebeple, bu süreçleri birlik ve beraberlik içerisinde atlatmamız gerekiyor. Mutlaka CHP’nin parti içi demokrasisine yakışır eleştiriler olacaktır. Ama bu eleştirileri mümkün olduğunca sevgi diliyle yapacağız. Tolga kardeşimizde bu kongre takvimi içerisinde bugün basın toplantısı gerçekleştiriyor. Ben kendisine hayırlı olsun diyorum. Çıkmış olduğu yolda başarılar diliyorum” dedi. 

PARTİMİZ VE SİNOP İÇİN ADAYIM
Toplantıda daha sonra söz alan CHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Tolga Kara, yaklaşık 1 yıllık görev süresi içerisinde örgüt üyelerinin yoğun desteğiyle ciddi bir başarı elde ettiklerini belirterek yeni dönemde aynı motivasyonla yollarına devam etmek istediklerini belirtti. Kara; “31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde, iki dönemdir CHP Sinop Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüten sn. Aysun Özsönmez’in Belediye Meclis Üyeliği adaylığı için istifası üzerine, yönetim kurulumuzun kararıyla CHP Sinop Merkez İlçe Başkanı olarak seçildim ve göreve başladım. Göreve başladığımız süreçte, Aralık ayının başında yapılacak bir Belediye Başkanlığı Eğilim Yoklaması seçimi ve Ocak ayında yapılacak Belediye Meclisi ile İl Genel Meclisi Eğilim Yoklaması seçimleri bulunmaktaydı. Bu nedenle göreve geldiğimiz gün itibariyle yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte yoğun bir çalışma temposu içine girdik. Zira Sinop CHP Belediye Başkan adayını eğilim yoklaması neticesinde belirleyecek 3 ilden biriydi. Bu durumun öneminin bilinciyle adil ve eşit bir seçim ortamının sağlanması için özenle hareket etmemiz gerekti.

2 Aralık günü, genel başkan yardımcımız Sayın Onursal Adıgüzel’in gözetiminde CHP Sinop Merkez Belediye sınırları içerisinde bulunan üyelerimizin yüksek katılımıyla bir seçim geçirdik ve neticesinde şu anda Belediye Başkanlığı görevini icra eden sn. Barış Ayhan Sinop Belediye Başkan Adayı oldu. Yoğun ve yorucu bir eğilim yoklaması sürecinin ardından, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Adaylarımızı belirlemek için ara vermeden çalışmaya devam ettik. 

15 Ocak tarihinde CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen CHP Kastamonu Milletvekilimiz Hasan Baltacı’nın gözetiminde gerçekleştirilen eğilim yoklamasında Merkez İlçe üyelerimizin yüksek katılımıyla Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyeliği aday adaylarımız seçime girmiş oldu. Yapılan oylama sonucunda 15 Ocak tarihi itibariyle, Belediye Başkan adayımızı, Belediye Meclisi adaylarımızı ve İl Genel Meclisi adaylarımızı belirlemiş olduk. Bütün konsantrasyonumuzu 31 Mart seçimlerine yönlendirmiş olduk.

CHP Sinop Merkez İlçe Başkanlığı ve Sinop İl Yönetiminin başarılı ve koordineli yoğun ekip çalışması neticesinde 31 Mart seçimlerinde son 2 dönemde olduğu gibi yine Belediye Başkanlığı seçimini kazandık. 16 Belediye Meclis Üyesi yanı sıra 2 tane de İl Genel Meclisi sandalyesi kazandık. Elde edinilen sonuç neticesinde başarılı bir seçim dönemi geçirdik. Bununla birlikte, almış olduğumuz oydan daha fazlasını almak için 1 Nisan sabahından itibaren yönetim kurulumuzla birlikte düşünmeye, fikir üretmeye ve çalışmaya başladık.

CHP Merkez İlçe Başkanı olarak görev yaptığım 1 yıllık süreçte, 2 eğilim yoklaması, 1 yerel seçim geçirmiş bulunuyorum. Bu süreçte örgüt üyelerimizin yoğun desteğiyle ciddi bir başarı elde ettik. Yakalanan başarı ve örgütte doğan heyecana paralel olarak, Merkez ilçede 300 civarında yeni üyemizin olduğunu da mutlulukla paylaşmak isterim. Biz CHP ailesine katılımı arttırmak, iktidar yürüyüşünde olan partimizin Sinop’ta da oyunu arttırmak için gerekli heyecana, özveriye ve fikirlere sahip olduğumuzu biliyoruz” diye konuştu.

RAHMETLİ BABAMIN BU GÜNLERİ GÖRMESİNİ İSTERDİM
Konuşmasında kendisini CHP ile tanıştıran rahmetli babasının bu günleri görmesini çok arzu ettiğini belirten CHP Merkez İlçe Başkanı Tolga Kara, bu anlamlı günleri yaşamasına vesile olan babasına teşekkür ederken duygulu anlar yaşadı. Kara; “Bu süreçte desteğini benden esirgemeyen Sayın İl Başkanıma, Sayın Milletvekilimize, Sayın Belediye Başkanımıza, Sayın Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma, Sayın İl Kadın Kolları ve Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanlarımıza, İl ve İlçe Gençlik Kollarımıza, örgütümüzün değerli üyelerine, İttifak ortağımız İyi Parti İl Başkanlığı ve İlçe Başkanlığı nezdinde bütün iyi parti teşkilatına da teşekkür ederim. Son olarak özel teşekkürlerimi ileteceğim insanlarda mevcut. Süreç içerisinde İlçe Başkanlığımı destekleyen çalıştığım kurumum 1 kısım Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Sayın Bayram Güveli ve yönetim kuruluna bana bu onurlu ismi ve soyadını bahşeden rahmetle babama, anneme ve kardeşlerime ve tüm aile bireylerine sonsuz teşekkürler. Rahmetli babamın bu günleri görmesini çok isterdim. 

Bu nedenlerle, önümüzdeki süreçte de bu büyük ailenin bir ferdi olarak, gurur duyarak yaptığım Merkez İlçe Başkanlığı görevini sürdürmek istiyorum. Bunun için yapılacak olan CHP Sinop Merkez İlçe Kongresinde İlçe Başkanlığı görevine aday olduğumu siz değerli basın mensupları aracılığıyla örgütümüz ve Sinop halkı ile paylaşmak isterim” dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Tolga Kara, açıklamasının ardından tebrikleri kabul etti.

Toplantıya; Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Minoğlu, CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, İl Kadın Kolları Başkanı Necla Topal, İl Gençlik Kolları Başkanı Cumhur Şimşek, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Bayraktar, partililer ve muhtarlar katıldı.

Editör: Vitrin Haber