CHP Sinop Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nihal Özbayrak, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, 5 Aralık 1934’te kadınların siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkı için harekete geçtiğini hatırlatan CHP Sinop Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nihal Özbayrak, Atatürk’ün bu adımıyla bir kez daha tüm dünyaya örnek olacak bir karara öncülük ettiğini söyledi. Bu tarihten sonra seçim kanununda yapılan değişiklik ile kadınların en demokratik haklarına kavuştuğunu belirten CHP Sinop Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nihal Özbayrak, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi; “Mustafa Kemal Atatürk 5 Aralık 1934 günü Türk kadınına yaptığı seslenişte; kadınların bu haklarını salahiyet ve liyakatle kullanması gerektiğini söylemiştir. Bundan tam 84 yıl önce bazı Avrupa ülkelerinde bile kadına, Türkiye’den sonra bu hak verilmiştir. 
Biz kadınlar nüfusun yarısıyız. Nüfusun yarısını oluşturan bizler, ülkemizin karar alma mekanizmalarında ve mecliste, erkeklerle birlikte eşit sayıda olmalıyız. Bunun için de mücadelemize yılmadan devam edeceğiz. 
Bu duygularla, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyor, kadınların yaşamın her alanında daha güçlü yer almasını diliyorum.”
 
Editör: Vitrin Haber