Mavi Esinti Çay ve Kahvaltı salonunda gerçekleştirilen programa: İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, İl Başkanı Yılmaz Şanlan, Merkez İlçe Başkanı Serpil Ünlütürk, Kadın Kolları Başkanı Aysun Ün, ilçe başkan ve teşkilat üyeleri katıldı.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren İl Başkanı Yılmaz Şanlan, davete icabet eden tüm teşkilat üyelerine teşekkür etti. Yılmaz Şanlan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Burada bu güzel ortamda tarihe not düşmek adına belirtmeliyim ki, siyasi hayatımdaki en güzel en samimi ortama şahitlik ve eşlik ediyorum. Bu özel ve güzel görüntü gösteriyor ki, Bu büyük milletin altından kalkamayacağı zorluk, baş edemeyeceği güçlük, galip gelemeyeceği savaş, yenemeyeceği millet yoktur.

Çağ açıp, cağ kapatan komutanları, Anadolu’yu yurt yapan kağanları, Dünyaya medeniyet getiren Sultanları, sizler dünyaya getirdiniz. Metehanları, Atillaları, Alparslanları, Fatihleri, Yavuzları, Mustafa Kemal'leri sizler büyüttünüz hepsi sizlerin eseridir. Anadolu vatan olmuşsa, yurt olmuşsa bu sizlerin sayesindedir. Asaletin, cesaretin, ve ahlakın temsilcisi olan Türk kadını siz hanımefendiler, bu devletinde milletinde asıl savunucuları asıl sahiplerisiniz. Sizler olmadan, işe sizler el atmadan memleket düzlüğe çıkmayacak. Bu durumun hepimiz farkındayız. Sayın genel başkanımız Meral Akşener hanımefendinin de dediği gibi medeniyet yolunun taşlarını cesurlar döşer. Sayın genel başkanımız, her türlü baskıya, zulme, karalamaya rağmen milletimizin önüne baş olmuştur. Vatan millet yoluna baş koymuştur.

Bugün Millet ittifakı ile Büyük şehirler ve birçok il alınmışsa yenilmez, yıkılmaz diye görünen AKP yenilmişse en büyük pay sayın genel başkanımızındır. İYİ Parti ailesinindir. Ben inanıyorum ki sizlerin öncülüğünü yapacağınız kadınların büyük yürüyüşü Sinop'tan başlayıp Ülkemizin her noktasında karşılık bulacaktır. Ulu önderimiz diyor ki 'Dünyada hiç bir milletin kadını ben Anadolu kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu Kadını kadar emek verdim diyemez!' Bunu daha önce başardınız, gene başaracağınızdan hiç şüphemiz yok. Soy aynı soy, kan aynı kan, ruh aynı ruh. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asıl kanda mevcuttur.

Sizlerle birlikte olmaktan, sizlerin azminin kararlılığını görmekten çok mutlu olduk. Büyük Türk milletini fabrika ayarlarına döndürene kadar mücadelemiz devam edecektir. Yoğun programına rağmen bizleri yalnız bırakmayan Samsun Milletvekilimiz Sayın Bedri Yaşar beye, bu güzel günün, kusursuz organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen Merkez İlçe Başkanım Serpil Ünlütürk'e kadın kolları başkanım Aysun Ün'e ve yönetim kurullarımızın fedakar yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Güzel günler, huzurlu günler çok yakındır. Bunu başaracağız."

Editör: Vitrin Haber