İYİ Parti Sinop İl Başkanlığında düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan İl Başkanı Hasan Aslan, birlik ve beraberlik mesajı verdi. 

31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakı Kapsamında belediye başkanlığı için aday çıkartmadıklarını ve CHP Sinop Adayı Barış Ayhan'ı destekleme kararı aldıklarını hatırlatan Hasan Aslan, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisinde ise kendi adaylarıyla yola çıktıklarını söyledi. 

MECLİS ÜYELİKLERİNDE İYİ PARTİ ÇATISI ATINDA SEÇİME GİRİYORUZ
Hasan Aslan: "Sinop İl Merkezinde Genel Merkezlerimiz tarafından yapılan ittifak kapsamında Belediye Başkan Adayı çıkartmama kararı aldık ve Sinop İl Merkezinde Millet İttifakının adayı olan sayın Barış Ayhan’ı destekliyoruz. Fakat İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisinde kendi adaylarımızla İYİ Parti çatısı altında seçimlere gireceğiz. 
CHP ile Mecliste de beraber ittifak yaparak seçime girme konusunda görüşmelerimiz oldu. Biz ilk etapta 4+1 belediye başkan yardımcılığı teklifinde bulunduk. Daha sonraki görüşmelerde ise Belediye Başkan yardımcılığını iptal ettik, 3-7-11 ve 13’ncü sıradan belediye meclisine bizim arkadaşlarımızın girmesi görüşmelerinde bulunduk, maalesef bu da kabul görmedi bizde mecliste İYİ Parti çatısı altında seçime girme kararı aldık dedi.

80 MİLYONU KUCAKLAMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK
Seçimler öncesi Sinop'ta hummalı bir çalışma yürüttüklerini belirten Aslan: "İYİ Parti devletin İYİ yönetilemediği, kurumların iyi çalışmadığı, milletin kutuplaştırıldığı bu durumdan kurtarılıp, 80 milyonu kucaklamak ve birleştirmek için kurulan bir partidir. Bu parti söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyenlerin partisidir. Ben değil, biz diyenlerin partisidir. Milli menfaati şahsi menfaatinin üstünde tutanların partisidir. Türkiye’nin, Türk Milletinin geleceği için, iyi ve cesur insanların bir araya gelerek kurduğu partidir. Bizler birilerini bir yere taşımak için değil, milletimizi hak ettiği yere taşımak için bir araya geldik. Bu şuur içerisinde partimizin kuruluşundan bugüne kadar az çok, ama samimi hizmeti olan herkese teşekkür ediyorum.

Bundan sonra da bu duygular içerisinde, birlik ve beraberliğin devamı ile başarıların geleceğine inanıyorum. Bu ülkenin, bu idealler içerisindeki bu partiye ihtiyacı var. Onun için birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırarak, partimize sahip çıkalım, destek verelim. Bu vesile ile partimizin üstlenmiş olduğu misyonu ve sizlerin de bu zor şartlarda ne kadar önemli hizmet verdiğinizi hatırlatarak sizlere teşekkür ediyorum. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İlimiz ve ilçelerimizde Belediye Başkan Adayı,  Belediye Meclisi Adayları ve İl Genel Meclisi Adaylarımız var hepsine teşekkür ediyorum. Hizmetlerinde üstün başarılar diliyorum. Hepsinden Allah Razı Olsun. Bizim adaylarımız hepsi çok değerlidir. Hiç biri birbirinden farklı değildir. Bu partinin bayrağını taşıyıp, bu ruhu taşıyan herkes başımızın tacıdır" dedi.

Yapılan konuşma ardından İYİ Parti’nin 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Adaylarını kamuoyuna tanıtıldı. 
Düzenlenen toplantıya: Merkez İlçe Başkanı Hikmet Çalışkan, İYİ Parti Sinop İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Adayları ve yakınları katıldı.

İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ ADAYLARI
Açıklanan adaylar ise şöyle; İYİ Parti Sinop İl Genel Meclisi Adayları: 1. Bahattin Çeliker, 2. Birsen Çalışkan, 3. Yaşar Özdaban, 4. İsmail Kaya. 
 

BELEDİYE MECLİSİ ÜYESİ ADAYLARI
Belediye Meclisi Üyesi Adayları; Sevgi Aral, Rahmi Öztürk, Özge Yılmaz, İsmail Yaşar, Muammer Apaydın, Emine Kaya, Oğuzhan Kaya, Arda Sürek, Ali Özmen, Kemalettin Ekmekçi ve Zeki Acar.

Editör: Vitrin Haber - Gülay Yıldırım Kavak