Yaklaşan yerel seçim çalışmaları kapsamında Sinop’a gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, terör örgütleri ile uzaktan yakından irtibatta bulunuyor olmanın Türkiye’nin milli menfaatlerini ihlal ettiğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, beraberindeki İYİ Parti Milletvekilleri ve Genel Merkez Yöneticilerinden oluşan heyetle Sinop’a geldi. İlk olarak Boyabat İlçesi’nde Ticaret ve Sanayi Odası iyareti ve esnaf ziyaretlerinde bulunan heyet, daha sonra Sinop il merkezinde, Belediye Başkalığı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ticaret ve Sanayi Odası ve esnaf ziyaretlerinde bulundu. 
Ziyaretler öncesinde İYİ Parti Sinop İl Başkanlığında partililerle bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Sinop ziyaretinin çok öncesinde planlanan ancak gerçekleştirilemeyen bir ziyaret olduğunu söyledi. Özdağ; “Sinop ziyaretimiz, daha önce gelmeyi planladığımız ve ertelemek zorunda kaldığımız bir program oldu. Aslında bugün de İstanbul’da genel başkanımıza yönelik olarak gerçekleştirilen menfur saldırıdan sonra, son anda ertelemek zorunda kalıyorduk ancak genel sekreterimizle yaptığımız görüşme neticesinde ziyaretimizi bir kez daha ertelememe kararı aldık” dedi. 

GELEN ŞEHİT HABERLERİ TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE MÜZAKERE ETMENİN SONUCUDUR
Konuşmasına, Batman'ın Gercüş ilçesi kırsalında terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit düşen 8 askerimizi rahmetle anarak başlayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, gelen şehit haberlerinin, terör örgütleri ile müzakere etmenin ne kadar yanlış olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. Özdağ; “Öncelikle bugün Türkiye, PKK terör örgütünün saldırısı sonucunda şehitlerini toprağa verdiği hüzünlü bir günü yaşıyor. Bu terör örgütleri ile müzakere etmenin, masaya oturmanın, İmralı’da birlikte anayasayı asma girişiminde bulunmanın, ilçelerimizi, illerimizi PKK terör örgütüne teslim etmenin ne kadar yanlış olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Ama sadece PKK terör örgütü ile birlikte hareket etmenin yanlışlığını göstermiyor. FETÖ, IŞİD ve Suriye’deki benzeri terör örgütleri ile de uzak yakın irtibatın ne kadar hatalı bir davranış olduğunu, milli menfaatlerimizi nasıl ihlal ettiğini ağır şekilde gösteriyor” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE İYİLİK KERVANINI BAŞLATTIK
İYİ Parti olarak, tüm Türkiye’de yerel seçimlere yönelik “iyilik kervanı” adı altında çalışma başlattıklarını söyleyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, bu çerçevede Sinop’ta çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirtti. Özdağ; “Biz İYİ Parti olarak, tüm Türkiye’de yerel seçimlere yönelik, çalışmalarımızın ilk adımını iyilik kervanı çalışmalarımız çerçevesinde başlatmış bulunuyoruz. Bu çerçevede Sinop’ta bir genel merkez heyeti olarak ziyaretlerde bulunuyoruz. Biz bu ziyaretlerde bulunurken, genel merkezimizin değişik heyetleri de ülkenin değişik yerlerinde benzer faaliyetlerde bulunuyorlar. Bu ziyaretlerde hem partililerimizle, Türkiye’nin bugününü ve yarınını değerlendiriyoruz, partimizin yerel seçim çalışmaları ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuyoruz, hem de Türkiye’nin yeniden inşası için sivil toplum örgütlerinin, iş dünyasının görüşlerini alıyoruz” dedi.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın açıklaması sonrasında toplantı basına kapalı olarak devam etti.
 
Editör: Vitrin Haber