İYİ Parti Ayancık İlçe Başkanlığı olağan kongresi gerçekleştirildi. Ayancık belediyesi sosyal tesislerinde gerçekleştirilen kongreye Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, İYİ Parti Sinop Merkez İlçe Başkanı Serpil Ünlütürk, parti temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

Açılış ve yoklama ardından gündem gereği Başkanlık divanının oluşturulması ile devam eden genel kurulda daha sonra saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere gidildi. Tek liste halinde gidilen seçimlerde 128 delegenin kayıtlı bulunduğu İyi Parti ilçe başkanlığında yoğun kar yağışı neticesinde köy yollarının kapanmasından dolayı sadece 80 delege oy kullanabildi. 

Seçimler neticesinde oyların tamamını alan mevcut başkan Orhan Yavuz, yeniden başkanlığa seçildi.

İLÇEMİZE HİZMET İÇİN GÖREVE YENİDEN TALİP OLDUK

Seçimler sonrasında bir konuşma yapan İYİ Parti Ayancık İlçe Başkanı Orhan Yavuz, Ayancık’a hizmet için yeniden göreve talip olduklarını belirterek, bu yolda kendisini destekleyerek yeniden başkanlığa layık gören tüm partililere teşekkür etti. Yavuz; “Konuşmama genel başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendinin sizlere selamlarını ileterek başlamak istiyorum. Milletimize sözümüzdür.  Yanlışı doğrularla; korkuyu cesaretle, yalanları hakikatle, haksızlığı hakkaniyetle yeneceğiz.

Ne demiş Hz.Ali; Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Çünkü hakkınızla beraber, şerefinizi de kaybedersiniz. Siyasi hakkımızı aramanın yolu da İYİ Parti’den geçmektedir.

Bu kutsal göreve talip olmamdaki asıl sebep; Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor durumdan, bir Ayancıklı olarak ben durum da ne yapabilirim? Nasıl faydalı olabilirim? Düşüncesi ile, cesurlar hareketine katılıp, taşın altına elimi koymaya karar verdim. ve İYİ Parti Ayancık İlçe Başkanlığına sonra ki dönemde; Ayancık’ımızın en büyük sorunu olan yol ve İşsizlik gibi sorunları çözmek için elimizden gelen tüm gayreti, İlçe yönetimi olarak, diğer parti Başkanlarımla uyum içerisinde çözüme kavuşturmayı ümit ediyorum. Yıllardır bitmeyen Yol çilemizi, İlimize gelen yatırımlardan, İlçemiz maalesef hakkını alamamaktadır. Çangal dağının diğer tarafı tüm hizmetleri alırken, İlçemiz yetim çocuk misali hiçbir yatırım alamamıştır. Amacımız uygulanan çifte muameleyi kaldırıp, eşit haklardan yararlanmayı sağlamaktır.

Kısaca sözün özü; Ayancık’ımıza hizmet için, İlçe yönetimimizle birlikte bu kutsal göreve talip olduk.

Kongremizin yapılması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak, gönlü güzel, kendi iyi belediye başkanınız Sayın Hayrettin Kaya beyefendiye teşekkürlerimizi sunuyor, görevinde başarılarının devamını diliyorum.

Kongremizin İlçemize, İlimize, Ülkemize hayırlı olmasını diliyor; Katılımlarınızdan dolayı uzaktan-yakından-partili-partisiz tüm güzel insanlara teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan İyi Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan; “Birlik ve beraberliğimizin göstergesi olarak, tek liste halinde gerçekleşen kongremizde, tekrar ilçe başkanı Seçilen Orhan Yavuz Başkanımı ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum ”dedi.

Editör: Vitrin Haber