İYİ Parti’nin 1’inci kuruluş yıldönümü Atatürk Anıtına İYİ Parti Sinop Kurucu İl Başkanı Ceyhan Demir’in çelenk bırakması ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan İYİ Parti Sinop Kurucu İl Başkanı Ceyhan Demir, 1 yıl önce 25 Ekim 2017 tarihinde Türkiye’de bir iyilik hareketi olarak başladıkları hareketi taçlandırarak hep birlikte İYİ Parti’yi kurduklarını belirtti.  

İYİ PARTİ’Yİ ÜLKEMİZİN ÜZERİNDE TOPLANAN KARA BULUTLARI DAĞITALIM DİYE KURDUK
İYİ Parti’nin gizli bir ajandadan ortaya çıkmadığını söyleyen Demir; “İYİ Parti kişisel kaygılarımızdan dolayı bizler tarafından kurulmadı. İYİ Parti milletin isteği ve milletin ihtiyacından doğdu ve biz iyiler İYİ Parti’yi ülkemizin üzerinde toplanan kara bulutları dağıtalım diye kurduk. 15 – 20 gündür siyaset, siyasiler her seçim öncesi bir kriz ortaya çıkartmakta. Bu krizin bir ucundan AK Parti, diğer ucundan muhalefet diğer ucundan tutmakta ve bir tiyatro oyun ortaya koymakta, kayıkçı kavgası yapmakta. Millete cambaza bak oyunu ile seçimlere girmekte. Günün sonunda hem iktidar hem muhalefet kazanmakta. Çünkü her iki kutupta pozisyonlarını koruyor oluyorlar. Yani bir tahterevalli siyaseti yapılıyor” dedi. 

ADALETİ YENİDEN TESİS ETMEK ÜZERE BU PARTİYİ KURDUK
Ülkeyi kısır döngüden, tahterevalli siyasetinden kurtarmak için bir araya geldiklerini ve İYİ Parti’yi kurduklarının altını çizen İYİ Parti Sinop Kurucu İl Başkanı Ceyhan Demir, sözlerine şöyle devam etti; “Bir tespitte bundan yüzyıllarca önce Fatih Sultan Mehmet tarafından yapılmış. Fatih Sultan Mehmet Han ‘eğer kadı satın alınırsa, adalet yok olur. Adalet yok olursa devlet yıkılır’ demiştir. Tam yüzyıllar önce bu tespiti yaparak, sanki bugünü tanımlamıştır. Bugün kadı satın alınmış, adalet yok olmuştur. Biz bu adaleti yeniden tesis etmek üzere bu partiyi kurduk.  Biz Türk Milleti olarak özgürlüğüne düşkün milletiz. Her birimiz özgürlüğümüze düşkün insanlarız. Ancak bugün özgürlüklerimizin elimizden alındığını ibretle görüyor, yaşıyoruz. Yeniden özgürlüğümüzü elde etmek üzere bir araya geldik ve bu partiyi kurduk. Biz bu partiyi kurarken kuruluş aşamasında kurucular olarak bir araya geldiğimizde demiştik ki ‘ hukuk için, adalet için, liyakat için demokrasi için’ mücadele edeceğiz. Kaybettiğimiz değerler için yeniden kazanacağız demiştik. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan, onun kurduğu Cumhuriyet’ten, Cumhuriyet değerlerinden vazgeçmeyeceğiz demiştik. Kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter demokratik sistemi yeniden inşa edeceğiz demiştik. Bu duygu ve düşüncelerle bir araya gelerek bu partiyi kurduk. Genel Başkanımızın Ahlat’tan verdiği felsefe ‘ herkes gömleklerini değiştirmeden, gömleğinin üzerine vatanseverlik elbisesi giyerek’ bu partiye katılacak ve kuracak demişti. Bizler o felsefe ile bu partiyi kurmuştuk. Bugün 5 milyon kişi olabiliriz. Ancak yarınlarda50 milyon kişi olacağız. Ve mutlaka bu değerlerimizi yeniden inşa edeceğiz. Bu değerlerimize, özgürlüğümüze, hukuka, adalete yeniden merhaba diyeceğiz. Hep birlikte bir olacağız, birlik olacağız, başaracağız. Mutlaka başaracağız. Partimizin 1’inci yılını kuruluş yıldönümünü canı gönülden kutluyorum.”
Editör: Vitrin Haber