Türkiye İşçi Partisi Sinop Kadınları önceki gün yaşanan 4 kadın cinayeti ardından açıklama yaptı. Sinop kadınları adına açıklama yapan Ayancık İlçe Başkanı Can Ergün, her geçen gün kadın cinayetlerinin arttığını söyledi. 

Can Ergün: "Dün dört kadın daha vahşetin en acı haliyle katledildi bu ülkede. Bu ülkede, dün bir kadın yakılarak öldürüldü. Bu ülkede hayatını kaybeden kadınların katilleri hala serbest. İktidar 'evde kalın' diye bağırıyor ama evde şiddete uğrayan kadınları korumak için hiçbir şey yapmıyor. 8 Mart'ta, 25 Kasım'da yine kadınlara saldırıldı, onlarcası gözaltına alındı. Hükümet, İstanbul Sözleşmesinden geri çekilmek için  denemeler yaptı. Gereklerini uygulamadı. Toplumsal cinsiyet eşitliği talep edenlere savaş açtı. 2020 yılında, bugüne kadar en az 297  kadın öldürüldü bu ülkede. 2019 yılında katledilen kadın sayısı 474 iken 2020'de kadın cinayetleri biraz olsun azaldıysa, bu, kadınların mücadelesiyle, haykırmasıyla, dayanışmasıyla oldu.  Tacizi ifşa eden kadınları hatırlatacağız" dedi. 
 
Atletizm, jimnastik, voleybol gibi branşlarda kadınların uluslararası başarılarını her zaman hatırlatacaklarını kaydeden Ergün: "Umut kadında, umut kadının mücadelesinde" ifadelerini kullandı.

Editör: Vitrin Haber