Altay, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin 30 Ekim 2017'ye kadar uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresinin görüşmelerinde şahsı adına konuşma yaptı.
Altay, bugün görüşülen tezkereye "evet" oyu vereceklerini aktardı.

Engin Altay, "Ulusal güvenliğimiz, ülkemizin bekası, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği söz konusu olduğu zaman CHP'nin daha öncelikli bir siyasi değerlendirmesi ve mülahazası olmaz." ifadesini kullandı.
Fırat Kalkanı Harekatı'na rağmen Kilis'e hala bomba atıldığını kaydeden Altay, "Kilis halkının can ve mal güvenliğini bile sağlayamazken askerimizin orada Türkiye'ye yönelik tehditleri nasıl bertaraf edeceğini çok merak ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Suriye'den bir çıkış stratejisinin de olması ve bu ülkeye giriş gerekçesinin de aşılmaması gerektiğini belirten Altay, "Türkiye'yi, TSK'yı dipsiz bir kuyuya, bölgede yeniden oluşturulacak bir kaos ortamının, ikliminin baş aktörü haline getirmeyin." diye konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmalarına da değinen Altay, "FETÖ paranoyasıyla, sendromuyla kurudan çok yaş yakmaya başlarsanız sizi ne Allah affeder, ne de millet özrünüzü kabul eder." görüşünü ileri sürdü.
Darbelerle ve darbecilerle hukuk içinde kalınarak mücadele edilmesi gerektiğini dile getiren Altay, sürecin darbe fırsatçılığına dönüştüğünü savundu.

Darbenin siyasi ayağının da ortaya çıkartılması gerektiğini anlatan Altay, "Niye siyasi ayağa dokunamıyorsunuz onu merak ediyorum. Siyasi ayağa dokunamadığınız için dünya da kimi iç kamuoyu da size kuşkuyla bakıyor." dedi.
Yenikapı ruhunun yaşamasını çok istediğini dile getiren Altay, "Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere kimi AKP'nin üst düzey yöneticileri 14 Temmuz ayarlarına dönerlerse ki bana göre döndüler, Yenikapı ruhuna el-Fatiha. Sizi dostane, yapıcı ve iyi niyetle 14 Temmuz ayarlarına dönmemeye davet ediyorum Sayın hükümet." değerlendirmesinde bulundu.
 
Editör: Vitrin Haber