Sinop programında Valilik, AK Parti İl Teşkilatı, Sinop Üniversitesi ziyaretlerinde bulunan, Belediye başkanları, yerel esnaf, STK Temsilcileri, işadamları ve kanaat önderleri ile bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Bakan Elvan’ın ziyareti ile Sinop’a Milyonlarca Türk Lirası kaynak aktarılacağını belirten AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, bu kaynağın aktarılmasında emek veren herkese teşekkür etti. 

MİLLETE HİZMETLE GEÇEN DOLU DOLU 14 YIL!
AK Parti hükümetinin 14 yıllık iktidar dönemini de değerlendiren AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, 14 yıllık süreçte sayısız yatırım yapıldığını belirtti. Çöpcü; “Geride bıraktığımız 14 yılda, milletimize hizmet yolunda sayısız yatırım ve destekle büyük sıçrama yaşayan ülkemiz, 21. Yüzyılın en iddialı ülkesi olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.İlimizde de ulaşımdan sağlığa, eğitimden tarıma, gençlik hizmetlerinden kültür ve turizme, sosyal politikalardan, kalkınma ajansları desteğine sayısız başlıkta büyük reformlara imza atıldı.Geçtiğimiz günlerde Üniversitemizin Akademik Yılı Açılış Töreni için ilimize gelen Kalkınma Bakanı’mız Sayın Lütfi Elvan’ı ağırladık. 

Doğası, tarihi, kültürel dokusu itibariyle Türkiye’nin keşfedilmemiş cenneti olan ilimiz, en önemli geçim kaynaklarımızdan olan balıkçılık ve orman zenginliğimizin potansiyeli ile de Sayın Bakanımızın odak noktası oldu. Kalkınma Bakanı’mız Sayın Elvan, sahip olduğumuz tüm bu avantajlarla doğru orantılı olarak ilimizin alması gereken altyapı desteklerinin en kısa zamanda aktarılacağının müjdesini verdi” dedi.

SİNOP’A MİLYONLARCA LİRALIK YATIRIM GELİYOR
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın Sinop ziyareti sonrasında 10 Milyon TL’yi bulan bir destek ve yatırım sözü verdiğinin altını çizen AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, bu yatırımların gün geçtikçe artacağını ifade etti. Çöpcü; “Milletvekilimizin, teşkilatımızın ve valiliğimizin ilimizin durumu ve gereksinimleri konusundaki bilgilendirmesi yanı sıra ilimiz esnafı, STK Temsilcileri, işadamlarımız, kanaat önderlerimiz ile  bir araya gelen Kalkınma Bakanımız Sayın ELVAN, ilimizin sosyo- ekonomik gelişmişlik sıralamasını belirleyecek olan yaklaşık olarak 10 MİLYON TL’yi bulan teşvik, destek ve yatırımın sağlanacağı müjdesini verdi. Kalkınmanın en temel unsuru hiç şüphesiz ulaşımdır. Diğer iller ve bölgelerle ulaşım bağlantımızın sağlıklı olmaması nedeniyle gerek yatırımcı gerekse turist açısından göz ardı edilen ilimiz, kalkınmada geri kalmışlığın makus talihini yaşamıştır.AK Parti döneminde, gerek Samsun yolu, gerekse Kargı Yolu ile Doğu ve iç kesimle sağlanan bağlantımız, Batı Karadeniz yoluyla da Türkeli ve Ayancık ilçe yollarımız başta olmak üzere, İstanbul ve Avrupa bağlantımızı can güvenliği, zaman ve maliyet gibi yatırım ve turizmi direk etkileyen külfetten kurtaracaktır” diye konuştu.

“AK BELEDİYECİLİK” ANLAYIŞI ŞART
Sinop’un yapımı devam eden Batı Karadeniz sahil yolunun tamamlanmasıyla, bölgenin en önemli cazibe merkezi olacağını ifade eden İl Başkanı Ali Çöpcü, İlin kalkınmasına hız kazandırabilmek için bir an evvel AK Belediyecilik anlayışı ile buluşması gerektiğini söyledi. Çöpcü; “Sinop, yapımı devam eden Batı Karadeniz sahil yolunun tamamlanmasıyla, bölgemizin en önemli cazibe merkezi olarak yerini alacaktır. O gün geldiğinde, siyasetçisiyle, yatırımcısıyla, ulaşımıyla, konaklamasıyla, trafiğiyle, otoparkıyla, kısacası şehrin alt yapısıyla üst yapısıyla hazır olmalıyız. Bugünün şartlarıyla geç kalınmış Belediye Hizmetlerinin eksikliğini yerel halk olarak bizler yıllardır hissederken, yaz turizminde ilimize gelen misafirlerimizin hayran kaldığı doğamıza, tarihimize, yeşilimize, denizimize karşın barınma, trafik, otopark, restoran, sahil hizmetlerinin yetersizliği en sık karşılaştığımız şikayetler arasında baş gösteriyor” dedi. 

KÖYLERİMİZE MÜJDE! 800 KM’LİK KÖY YOLUMUZ ASFALT OLUYOR
Sinop ziyareti sırasında muhtarlarla bir araya gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın iletilen talepler üzerine köy yolarının yapımına hız kazandıracak olan konkasör ve plenti destek sözü verdiğini de hatırlatan AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, bu sayede 800 Km’lik köy yolunun kısa sürede asfaltlanacağını belirtti. Çöpcü; “Yine bir o kadar önem taşıyan konu ise köy yollarımızdır. Sayın bakanımızdan aldığımız bir diğer müjde ise hükümetimizin ve kalkınma ajanslarımızın desteğiyle, halen stabilize veya toprak olan 800 Km’lik köy yolumuzu asfaltlama çalışması için maddi kaynağın yanı sıra konkasör ve plenti desteği sağlanacak olmasıdır” diye konuştu.    

SAKARYA CADDEMİZİN %75’İ HÜKÜMETİMİZDEN!
Sinop Belediyesi tarafından projelendirilen Sakarya Caddesi Yayalaştırma projesine AK Parti hükümeti tarafından büyük oranda katkı sağlandığını söyleyen İl Başkanı Ali Çöpcü, projenin yüzde 70’lik kısmının sağlanan destekle gerçekleştirileceğini ifade etti. Çöpcü; “Hükümetimizin Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda 2006 yılında kurulan, bölgeler arası farklılıkları öncelik gözeterek; Belediyelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının projelerine destek veren kalkınma ajansı ilimizde de Sinop Belediyesi kanalı ile, tamamlanan mezbahamıza ve yapımı halen devam eden Sakarya Caddemize %75 oranında gerekli desteği sağlanmıştır. Hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.
Editör: Vitrin Haber