Saadet Partisi Sinop İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, yaşanan terör olaylarıyla ilgili Vitrinhaber'e değerlendirmede bulundu. Terörün dün olduğu gibi bugün de Türkiye’nin bir numaralı meselesi olduğuna dikkat çeken Üçüncüoğlu, terörün gün geçtikçe tehlikeli bir istikamete doğru gittiğini söyledi. Terörün Türkiye’yi bölmek isteyen dış güçler tarafından planlı olarak tahrik edildiğini ve desteklendiğini kaydeden Cavit Üçüncüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; Terör olaylarının artmasına; özellikle Güneydoğuda sürdürülen yanlış politikalar müsait bir ortam hazırlamıştır. Bunun sonucu olarak; terör hem genişlemiş hem de çeşitlenmiştir.

Nitekim: 1-Bir kısım yollar mayınlanmıştır. 2-Her gün çatışmalar daha fazla yoğunlaşmaktadır. 3-Her gün gencecik fidanlar ölüyor, şehit cenazeleri geliyor. Analar kan ağlıyor. 4-Halk mağdur, iki ateş arasında can pazarı yaşıyor. Evleri yıkılmış, iş yerleri kapanmış, şehri terk ederek kendi ülkesinde mülteci konumuna düşmüş, kendisini çaresizlik içerisine itilmiş görmektedir. 5-Bölgenin önemli bir kısmında sosyal ve ekonomik yapı çökmüş durumdadır. 6-Eğitim ve öğretim durmuştur. 7-Diğer yandan ölümlerin çoğalması kitleleri etnik bir düşmanlığa doğru itmektedir.

SONUÇ: TERÖR DURMUYOR, ARTIYOR
Yetkililerin “Böyle bir gelişmeye asla razı olmayacağız ve müsaade etmeyeceğiz” biçimindeki beyanları her seferinde tekrarlanmasına rağmen gündemde yer alan olaylar meselenin tehlikeli bir istikamette gelişmekte olduğunu göstermektedir. Halbuki tarihte; 1071’de Sultan Alpaslan Bizansla savaşırken Kürtler 10 bin asker verdi. Çünkü Kürtler de Anadolu’nun İslamlaşmasını istiyordu. Tarih boyunca en büyük destekler Kürtlerden alındı. Yine her iki millet asırlar boyunca aynı inancın kardeşleri olarak savaşlarda vücutlarını birbirlerine siper ettiler. Bu yüzyılın başlarında Musul’da toplanan Kürt aşiretleri Osmanlı Padişahının ve İslam Halifesinin yanında savaşmaya karar verdiler, Sevr Anlaşmasını yırttılar. Osmanlıya karşı savaşmaları için Kürtlerle görüşmeye gelen İngiliz Valisine, Kürt Lideri Şeyh Mahmut El-Berzenci elini bile uzatmadı ve 'Müslümanların Halifesine savaş açan bir ülkenin valisinin eli necistir' dedi. Adıyaman’da Bedir Ağa kendisini isyana teşvik etmek için altın yüklü katırlarla gelen İngiliz görevlisine 'Ben Halifeye isyan etmem” dedi. İngiliz görevlisini altınlarıyla huzurundan kovdu. Asırlar boyu tek vücut olarak yaşadığımız halde ne oldu da bu husumet ortaya çıktı? Sebep;  Başından bu yana Ülkemizi yöneten işbirlikçi zihniyetlerin yanlış politikalarıdır. Terörün gittikçe artmasında hiç şüphesiz işbirlikçi iktidarların büyük payı vardır"

YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR
1974-1978 yıllarında Milli Görüşün hükümette olduğunu hatırlatan Saadet Partisi Sinop İl Başkanı sözlerini şöyle sonlandırdı; "İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı hükümetin Milli Görüş kanadına bağlıydı. Son 40 yılda terörün en düşük olduğu yıllar bu yıllardır. Bilhassa Kıbrıs Zaferinin arkasından ülkedeki kardeşlik bağlarının gelişmesi sonucu terörist eylemler yok denecek kadar azalmıştır. 1996-1997 yıllarında 11 aylık Refahyol Hükümeti süresince terör en düşük seviyede seyretmiş, şehit cenazesi hiç gelmemiştir. Milli Görüş’ün Ağır Sanayi hamlesinin büyük ve önemli yatırımlarından pek çok tesis dengesizliği gidermek için Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kurulmuştur. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki yollar ve diğer önemli yatırımların pek çoğu Milli Görüş hükümette iken yapılmıştır. Milli Görüş’ün hükümette olduğu dönemde şeker nispeti yüksek olduğu için Doğu ve Güneydoğu pancarına kilo başına daha fazla ücret verilmiştir. Önceki dönemlerde karayollarına yeni makine parkı kurulduğu zaman bu makineler Batı illerine veriliyor, batıdakiler de Güneydoğu illerine naklediliyordu. Milli Görüş bu haksızlığı önleyerek adil davranmıştır.
Terörist baskılar olmadan, serbest yapılan her seçimde Doğu ve Güneydoğu illerinde en büyük başarıyı Milli Görüş partileri elde etmiştir. Güneydoğu Anadolu’muzun huzur ve saadeti ancak ve ancak Saadet Partisinin (Milli Görüş’ün) iktidarı ile mümkün olacaktır. Çünkü ülkemizde kardeşliği esas alan yegane parti Saadet Partisidir.
Son söz; Saadet gelecek, yüzler yeniden gülecek"
 
Editör: Vitrin Haber