Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, çeşitli program ve ziyaretler için İstanbul’a gitti. 

AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak beraberindeki İl Gençlik Kolları Başkanı Önder Dinçer ile birlikte iki günü kapsayan programları nedeni ile İstanbul’a gitti. İlk olarak İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Seçim Vizyon Belgesi’ni açıkladığı tanıtım programına katıldı. 

Yeni Türkiye yolunda başlığı ile Seçim Vizyon Belgesini açıklayan Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına Türkiye tarihinin son 12 yıllık iktidarı döneminde gerçekleştirilen hizmetlerinin özeti ile başladı. 12 yıldır ülkenin değişmeyen ve istikrarlı Başbakanı olarak çeşitli engellemelere rağmen hangi değişim ve  gelişimlere imza atıldığının altını çizen Erdoğan, halkı tarafından seçilmiş bir Cumhurbaşkanı olarak neleri hedeflediklerine değindi.

Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'nde açıkladığı ve "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Vizyon Belgesi"nde, "Demokratik Yönetim", "Refah Toplumu" ve "Öncü Ülke" olmak üzere üç bölümden oluşan Seçim Vizyon belgesi ile ilgili değerlendirmede bulunan AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak; “Başbakanımız, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın vizyon belgesinin ana perspektifi Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk dışındaki diğer  Cumhurbaşkanlarından farklı olarak Türkiye’nin sorunlarına kayıtsız kalan değil,  değişim ve gelişim noktasında öncü rol oynayacak olmasıdır. Adayımız anayasadaki yetkilerin tamamını son raddesine kadar kullanacak bir vizyon çizmiştir. Adayımızı, Başbakanımızı halkımız zaten tanıyor.  Siyasi dilde ifade etmek gerekirse yaptıkları yapacaklarının teminatı olan sayın Erdoğan, istikrarın devamiyeti ve kısa vade hedefimiz olan 2023 yolunda Cumhurbaşkanı ile Hükümet arasındaki uyumu sağlayacak,  yasalar ve anayasa çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı görevini yapacaktır. İnanıyoruz ki milletimiz bu vizyon karşısında Sayın Erdoğan’ı ilk turda ve büyük bir oy çoğunluğu ile Cumhurbaşkanı seçecektir ” dedi.

Program sonrası İl Başkanları toplantısına katılan Tokmak, iftar sonrası Sinop Dernekleri Federasyonu SİNDEF Esenler İlçe Temsilciliği standını ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi.

Programının ikinci gününde İstanbul'da SİNDEF ve SİAD Derneklerinin beraber düzenledikleri iftar programına katılan Tokmak İstanbul’da yaşayan Sinoplularla bir araya geldi. İftar programına AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay 100’e yakın Dernek Başkanı, çok sayıda işadamı katıldı. Organizasyonda söz alan İl Başkanı Cengiz Tokmak böylesi anlamlı bir organizasyonda yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tokmak;  “Mübarek Ramazan ayının sunmuş olduğu birçok mağfiretin yanı sıra birlik ve beraberliğin pekişmesi bağlamında da eşsiz bir mahareti olduğu da aşikardır. Sinoplu hemşehrileri buluşturan, kaynaştıran ve birlik beraberliklerini pekiştiren bu güzel Programı düzenleyen SİNDEF ve SİAD’IN çok değerli başkalarını ve yönetimlerini ayrı ayrı tebrik ediyor, katılma nezaketi gösteren tüm hemşerilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

Editör: Vitrin Haber