İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile özellikle yaz aylarında trafik başta olmak üzere Sinop’un karşı karşıya kaldığı sorunlar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte Sinop’un trafik, otopark ve köylerde yaşanan su sıkıntısı ile karşı karşıya kaldığını belirten İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, yerel yöneticilerin bu önemli sorunlara kalıcı çözümler getirmesi gerektiğini söyledi. Şanlan; “Her yaz olduğu gibi, Sinop'un ve Sinoplu’nun ve ilimize gelen misafirlerimizin kabusu haline gelen trafik sorunu, otopark sorunu ve köylerde yaşanan su sorunu bu senede hemşehrilerimize büyük güçlükler ve mağduriyetler yaşatmakta. Birde buna mübarek Kurban Bayramının yoğunluğu da eklenince, çile iki katına çıkmış durumda. Şehri besleyen barajın dolu olmasına rağmen, her yaz su sıkıntısının yaşanması ihmalkarlık ve alternatif hatların, depo gibi tedarik istasyonlarının olmayışından kaynaklıdır. Bu konuyu da yetkililere anlattık. İnşallah bu konuda çözüm üretilecek, bir dahaki sene su sıkıntısı yaşamayacağız. Trafik ve otopark konusunu defalarca dile getirdik. Yetkililerle görüştük. Sosyal medya, yerel basın aracılığı ile de kamuoyunu bilgilendirdik.

Hatta Türkiye Büyük Millet Meclisinde de önerge verdirdik. Lakin, hiç bir çözüm ortaya konulmadı. Şehrin coğrafi yapısı ve kontrolsüz imarlaşması nedeniyle sorun her geçen gün büyüyerek devam etmektedir. Allah muhafaza bir yangın durumunda ve sağlık durumunda ne itfaiye ne de ambulans hareket edemez halde. Trafikte yaşanacak zaman kaybından dolayı can kayıpları ve büyük felaketler yaşayabiliriz” dedi.

DURUMDAN VAZİFE ÇIKARTIP, VAZİYET ALACAK BİR İRADEYE İHTİYAÇ VARDIR
Karşı karşıya kalınan sorunları çözmenin ve Sinop’u daha yaşanılabilir bir şehir yapmanın imkansız olmadığının altını çizen İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, bunun için öncelikle mevcut durumdan vazife çıkartıp, vaziyet alacak bir iradeye ihtiyaç olduğunu söyledi. Şanlan; “Tarihi ve doğal yapısı ile Türkiye'nin en nadide illerinden biri olan Sinop'umuzu yaşanabilir, nefes alınabilir hale getirmek imkansız değildir.

Sadece durumdan vazife çıkartıp, vaziyet alacak bir iradeye ihtiyaç vardır. Sorunları çözmek yerine, basit rötuşlarla üzeri örtülerek sorunlar çözülemez. Hatta çözümü daha da zorlaşır” diye konuştu.

SİNOP'UN YENİ BİR SİNOP'A, İKİNCİ BİR ALTERNATİF ŞEHRE İHTİYACI VARDIR
Sinop’un rahat bir nefes alabilmesi için yeni bir Sinop'a ikinci bir alternatif şehre ihtiyacı olduğunu ifade eden İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, bunun da kentsel dönüşümle ve yeni imar düzenlemesi ile mümkün olacağını söyledi. Şanlan; “Sinop'un yeni bir Sinop'a, ikinci bir alternatif şehre ihtiyacı vardır. Buda kentsel dönüşümle ve yeni imar düzenlemesi ile mümkün olan bir meseledir. Yeter ki; İlin siyasi ve bürokratik yöneticileri meseleleri kendine mesele eden bir tavır ve duruş takınsınlar.
Son olarak da şehrimizdeki yoğunluktan kaynaklı vaka sayılarının arttığını yetkililer duyurmakta. Tüm hemşehrilerimizden ve ilimizdeki misafirlerden ricamız sosyal mesafe kurallarına, hijyen kurallarına uymaları ve maske takmalarıdır” dedi.