Büyük Birlik Partisi (BBP) 11. Olağan Kongresi Ankara Keçiören Taha Akgül Spor Salonu’nda yapıldı.  Mustafa Destici, 584 delegenin oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçilirken, BBP Sinop İl Başkanı Tahir Şahin 70 kişilik MKYK asil listesine girmeyi başardı.

Sinop’tan MKYK ya seçilen ilk il başkanı unvanını da alan başkan Şahin, yaptığı açıklamada, “Değerli dava arkadaşlarım, hemşerilerim, dostlarım ve Sinop’umuzun güzide vatandaşları. Öncelikle belirtmeliyim ki rahmetli ve ebedi genel başkanımız Sayın Muhsin Yazıcıoğlu’nun başlatmış olduğu bu kutlu davada genel başkanımız Sayın Mustafa Destici liderliğinde Sinop’umuza hizmet etme fırsatı bulmuş olmanın haklı gururunu yaşamaktayım. Sinop İl Başkanlığı görevimden genel başkanımız Sayın Mustafa Destici’nin tensipleri üzerine Genel Merkez Divan Heyetimiz ve kıymetli delegelerimizin onayına istinaden 19.10.2020 Pazartesi Günü itibariyle Genel Merkezimizde Merkez Karar Yönetim Kurulu ( MKYK ) üyesi olarak görevime devam edeceğimi kamuoyu ve sizlerle paylamak isterim. Bu göreve gelmemde büyük emeği olan genel başkanım Sayın Mustafa Destici'nin yanı sıra partimizin saygıdeğer divan heyeti, kıymetli delegeleri, partimizin genel merkez çalışanları, tüm üyelerimiz, dava arkadaşlarımız, Alperen Ocaklarımız, teşkilatlarımızdan sorumlu genel başkan yardımcımız Sayın Ali Keser Başkanım ile yine üzerimde çok emeği ve hakkı bulunan Genel Başkan Yardımcımız Sayın Tevfik Eren Başkanıma saygı ile şükranlarımı sunuyorum. Büyük Birlik Partisi Sinop İl Başkanlığı görevine geldiğimiz ilk günden beri çalışmalarımızda bizi yalnız bırakmayan ve Sinop’a hizmet düşüncesini benimsemiş olan ve sonuna kadar desteklerini esirgemeyen başta valimiz Sayın Erol Karaömeroğlu’na, ilçe kaymakamlarımıza, Sinoplu hemşerilerimize, kamu kurum yöneticileri ve çalışanlarına, esnafımıza, çiftçimize,  şanlı emniyet güçlerimiz ve şanlı askerlerimize, sivil toplum kuruluşlarına, il ve ilçe belediye başkanları ile çalışanlarına, siyasi parti il ve ilçe başkanları ve değerli yönetimlerine, değerli basın mensuplarına ve hareketimizin il ve ilçe yöneticileri ile tüm üyelerimize partimiz, davamız ve şahsım adına saygı ile şükranlarımı sunarım” dedi. 

YENİ İL BAŞKANIMIZA VE EKİBİNE BAŞARILAR DİLİYORUM
Şahin, “Büyük Birlik Partisi Sinop İl Başkanlığı kongresine müteakip şahsımın da elimden geldiğince mücadelesi ve uğraşları ile hızlıca kaldığı yerden daha güçlü adımlarla Sinop’umuza hizmete devam edeceğini belirtmek isterim. Büyük Birlik Partili her kişi, yönetim ve alperen ocaklarımız, davamızın birer neferi olarak almış oldukları emaneti hakkıyla ait olduğu yer olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarının gönüllerine dokunabilmek için mesai mefhumu gözetmeden çalışmaktadırlar. Bu vesile ile yeni il başkanıma, güzide ekibine başarılar diler; görevde bulunduğum süre içerisinde şahsıma destek veren ve Sinop’umuzda yaşayan tüm vatandaşlarımızdan haklarını helal etmelerini rica ediyorum. Allah’a emanet olunuz” diye konuştu.

TAHİR ŞAHİN KİMDİR?
1979 yılında İstanbul’da doğan ve aslen Sinop İli Merkez İlçeye bağlı Soğuksu - Sazlı Köyü nüfusuna kayıtlı olan Tahir Şahin, ailesi ile birlikte Çiftlik köyünde yaşamaktadır.  Tahir Şahin İlk, Orta, Lise ve Lisans tahsilini İstanbul’da tamamladı. Evli ve 2 çocuk babası olan Şahin,  iyi derecede İngilizce bilmektedir. 2002 – 2010 yılları arasında CAD/CAM ve CNC takım tezgahları satışı üzerine Sektörün öncü firmalarında Satış Müdürlüğü, Bölge Müdürlüğü ve Genel Müdürlük görevlerinde bulundu. 2010 yılında kendisine ait CNC makineleri üzerine firma kurdu ve halen kurmuş olduğu firmanın Genel Müdürlüğü görevini yürütmektedir. Şahin, Temmuz ayından bu tarafa BBP Sinop İl Başkanlığı görevini yürütüyordu .
 

Editör: Vitrin Haber