Bir Japon gazetesi olan  “The Japan Times” gazetesinde, “Quake risk forJapanese – French nuclearplant in Turkeyloweredtokeepcostsdown (Japon-Fransız nükleer santralinin riski, maliyetler için düşürüldü)” başlıklı makaledeki Sinop nükleer santrali ile ilgili iddialar Meclis gündemine taşındı. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Japon gazetesinin Sinop’ta kurulması planlanan nükleer santral hakkında ciddi kuşkuları gündeme getirdiğine dikkat çekti. Gazete de yer alan makalede “Hükümet destekli araştırma firmalarının gereken olası deprem büyüklüğü raporlarında kuşku uyandırıcı boyutta düşük sonuçlar verdikleri tespit edildi” iddiası yer aldığını vurgulayan Barış Karadeniz, “İddialar, nükleer santralin kurulmasını istemeyen Sinoplu vatandaşlarımızı daha da kaygılandırmıştır” diyerek Başbakan Yıldırım’ın şu soruları yanıtlamasını istedi:
“Sinop’ta yapılması planlanan nükleer enerji santrali için ‘hükümet destekli araştırma firmalarının gereken olası deprem büyüklüğü raporlarında kuşku uyandırıcı boyutta düşük sonuçlar verdiklerini’, Siz ya da ilgili bakanlıklarınız biliyor mu? Biliyorsanız, Sinop nükleer santral projesinin iptal edilmesi için talimat verecek misiniz? Bilmiyorsanız neden?
Bu bir gazetede yer alan iddia da olsa araştırılması ve gereğinin yapılması için talimat verdiniz mi? Vermediyseniz neden?”

“Türkiye’nin nükleer enerjiye ihtiyacı yok, yenilenebilir enerjiye ihtiyacı var” diyen CHP’li Karadeniz, Başbakan Yıldırım’a sorularıyla sık sık Sinop halkının nükleer santral istemediğini vurguladı. Karadeniz, AKP hükümetinin nükleer santraldeki ısrarlarını Başbakan Yıldırım’a şöyle sordu:
“Sinop halkının yapılmasını istemediği nükleer santral için hazırlanan “depremden kaynaklanan yer hareketi” raporlarında “nükleer enerji için verilen tahminlerden daha düşük gösterilmiş” olmasına rağmen nükleer santral için ısrar edecek misiniz?
Firmaların nükleer santralin inşaat maliyetlerini azaltmak için raporda değişiklik yaptığı iddiaları ile ilgili olarak Hükümetiniz ve ilgili bakanlıklar nasıl bir tutum ve yöntem izleyecek?
Sinop, Karadeniz ve Türkiye’de deprem riski yüksek olmasına rağmen nükleer santral projelerine Hükümetiniz ısrar edecek mi? Deprem riskleri ile birlikte insan ve çevreye verebilecekleri riskler ortadayken nükleer santral projelerinde neden ısrarcısınız? 
Sinop halkının nükleer santral istemediğini her zaman her yerde dile getirdiğini Siz ve ilgili bakanlarınız bildiği halde nükleer santral projesi ısrarından ne zaman vazgeçeceksiniz?”
 
Editör: Vitrin Haber