Sinoplu çevreci Metin Gürbüz, Sinop Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adayı oldu. CHP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığını açıklayan Metin Gürbüz, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel yönetimler seçimlerinin, CHP’nin demokratik, katılımcı, etkin ve dürüst yönetim anlayışını hayata geçirebilmek için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Gürbüz; “Bilindiği üzere 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel yönetim seçimleri süreci Yüksek Secim Kurulunun 26 Ekim 2018 tarihinde seçim takvimini açıklaması ile başlamış bulunmaktadır. Bu maksatla, Sinop Belediye başkan aday adaylığı kararımı/iddiamı açıklamak için buradayız.  

İçinde bulunduğumuz süreç, önümüzdeki 5 yıl, içinde yaşadığımız Sinop’umuzun kaderini, yaşam kalitesini ve geleceğe miras bırakabileceğimiz şekilde etkileyecek. Seçeceğimiz yerel yöneticilerin yönetim anlayışına göre alacakları kararlar bizim yaşantımızı ve yaşam alanlarımızı doğrudan etkileyerek toplumsal kaderimizi ve geleceğimizi belirleyecektir.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel yönetimler seçimleri, CHP’nin demokratik, katılımcı, etkin ve dürüst yönetim anlayışını hayata geçirebilmek için önemli bir fırsat yaratmaktır” dedi. 

21 KASIM’I UNUTMADI
TBMM'nin 21 Kasım 1923'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 23 arkadaşına İstiklal Madalyası verilişinin yıl dönümünde aday adaylığı açıklamasını yapan Metin Gürbüz, dedesinin aldığı istiklal madalyasını da göstererek, bu önemli günün ve madalyanın kuruluşu ve kurtuluşu simgelediğini söyledi. Gürbüz; “Ayrıca bu günü seçmemdeki en önemli nedenlerden biri de: 21 Kasımın, TBMM'nin kabul ettiği bir kararla Kurtuluş Savaşı'na katılan Atatürk ve silah arkadaşlarına İstiklal Madalyasının verdiği bir gün olması. Bende dedemden bana yadigar kalan 3. kuşak olarak bu madalyayı göğsümde uzun yıllardır taşıyorum. Bu madalya kuruluşu ve kurtuluşu simgeliyor” diye konuştu. 

BELEDİYELERİN TEK SAHİBİ HALKTIR
Belediyelerin tek sahibinin halk olduğunun altını çizen Metin Gürbüz, be anlamda belediyelerin tüm hizmetlerinin temelinin insan odaklı olması gerektiğini ifade etti. Gürbüz; “CHP’nin yerel yönetim anlayışı bellidir ve parti tüzüğünde bu anlayış açıkça belirtilmiştir. Bu yönetim anlayışının ilkeleri bütün CHP’li belediyeler tarafından rehber alınarak uygulamaya konulmalıdır.
Bu nedenle, kentimizin kaynaklarını hizmete dönüştüren, kültürel mirasımızı ve doğayı koruyan, planlı, çevre ile uyumlu kentleşmeyi savunan, Sinopluları, kentimizde yaşayan yurttaşlarımızı ve sivil toplumu, kararların oluşumuna katacak olan yerel yöneticilere ve kadrolara ihtiyaç var.

Sinop’un ve Sinop’ta yaşayan insanların ihtiyaçları olan temel yaklaşım; önceliğimizde insan olan halkçı ve sosyal belediyecilik anlayışıdır. 
Yerel yönetimlerin görevi yalnızca bina, imar vb. fiziki yapı projelerinden ibaret değildir. Kültür, sanat, turizm, spor ve çevre politikalarının geliştirilmesi de yerel yönetimlerin görevleri arasındadır. Ayrıca doğaya ve bizimle birlikte yaşayan diğer canlılara yaşam olanakları yaratmaktır.
Belediyelerin tek sahibi halktır. Belediyelerin tüm hizmetlerinin temeli insan odaklı olmalı ve halka hizmet etmelidir” diye konuştu.

DAHA YAŞANABİLİR BİR SİNOP İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Tüm kesimleri kucaklayan bir yönetim anlayışı ile hizmete talip olduğuna vurgu yapan Metin Gürbüz, Sinop’u daha yaşanılabilir bir kent yapabilmek için çalışacaklarını söyledi. Gürbüz; “Kadınların, çocukların, engellilerin, yaşlı ve yoksulların toplumsal yaşama tam ve eşit yurttaşlar olarak katılımı için, kentsel ulaşım hizmetlerinin, yolların, kaldırımların, kamuya açık yapıların ve kullanım alanlarının düzenlemesinde engelli bireylerin hak ve ihtiyaçlarına uygun standartlarda tasarımlar yapacağıma, kente karşı sorumluluk duyacağıma, doğaya karşı sorumluklarımı yerine getireceğime, katılımcılığın önünü açacağıma, kentsel hizmetlerin ihtiyaçlar ve haklar ekseninde ele alacağıma, karar alma süreçlerinde, söz ve karar alma hakkı tanıyacağıma, şeffaf olacağıma, etkin ve üretken bir politikayı hayata geçirilmesini sağlayacağıma, bilgiyi paylaşacağıma, denetime açık olacağıma, başlıca sorunlarımız olan, yol, yaya güvenliği, otopark, temizlik, kanalizasyon, görsel kirlilik, alt yapı vb. sorunları çözeceğime, halkımızın çıkarlarını koruyacağıma, kentsel tarihi ve kültürü koruyarak Sinop’a kent kimliği kazandıracağıma,  şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına söz veriyorum. Gelin, bu kenti birlikte yönetelim. Gelin, geleceğimize sahip çıkarak özveride bulunalım. Kentimiz için cesaret ve kararlılıkla birlikte mücadele edelim. Gelin, insan odaklı halkçı ve sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçirelim” dedi. 

Metin Gürbüz’ün aday adaylığı başvuru açıklamasına, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Sinop İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel, CHP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tolga Kara, çok sayıda partili ile Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri katıldı. 

Bu arada CHP'nin 2 Aralık tarihinde Sinop'ta eğilim yoklaması kararı aldığı öğrenildi.
Editör: Vitrin Haber