CHP Durağan ilçe başkanı Mustafa Eker ve yönetim kurulu tarafından ilçe binasında karşılanan ve ağırlanan Gökçeli ve Yurdagül, Durağan’da bu tür iletişimlerin gelecek açısından önemli olduğunu belirttiler.

ESKİYİ  YIPRANMIŞI SAĞ HEP YENİ DİYEREK SUNDU, MİLLETTE BUNU YUTTU!
2 kitap yazarı olan ve çeşitli makaleleri Türkiye’nin önde gelen gazete ve dergilerinde yer bulan araştırmacı yazar Nami Gökçeli’nin son kitabı  Sinop ve Durağan’ıda kapsayan önemli tarihi vesikalara ve hikayelere ev sahipliği yapıyor. Gökçeli parti ziyaretinde yıllardır eşit birey eşit yurttaş ve demokrasi için mücadele ettiğini belirterek Anadolu insanının 1923 ruhu ile yeniden ayağa kalkması gerektiğini söyledi. Değişimlerin zor bir süreç olduğunu belirten Gökçeli; “Özellikle Anadolu  insanı din ve milliyetçilik söylemleri ile aldatılmış ve kandırılmıştır.  1950 den beri emperyalizmin maşası olan sağ iktidarlar din söylemi ile  oy alırken yolsuzluk, hırsızlık batağına saplanmış ama sağ partiyi kapatıp yeni diyerek bir sağ parti kurmuştur. Adına yeni demişler ama eski yüzlerle yollarına  devam etmişler halkı da kandırmayı başarmışlardır. Bu gün özellikle halka laiklik demokrasi ve hukuk diyerek halktan yana tavır alan sol iktidarlar dünya da ilgi görürken Türkiye de maalesef halkımıza kendilerini anlatmaya başaramamıştır. Bu nedenle taşra da sizler bu işi üstlenen kahramanlarsınız” dedi.

BİZ HER KESİMLE İLETİŞİM KURMAK İSTİYORUZ!

SİAD Genel Başkan Yardımcısı Murat Yurdagül’de davete icabet ettiğini belirterek; “Durağan’ın kurtuluşu sivil toplum örgütleri ile istişare etmek onlarla diyaloga geçmektir. Bu gün özellikle Durağan’ın çok sayıda  sivil toplum örgütü var ama işlev bakımından yeterli değillerdir. Burs verme yoksul ve fakir insanımıza umut olmaktan uzaklaşmışlardır. SİAD olarak biz ise herhangi bir siyasi görüşe tabii olmadan bizi çağıran bize ilgi gösteren tüm  siyasi yapılara sivil toplum örgütlerine hatta bireylere bile inerek insanımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda CHP Durağan ilçe başkanının bu nazik davetini kırmayarak bayramda memleketimde iken bize ilgi gösteren, davet eden CHP yönetim kurulu üyeleri ile birlikte olmaktan mutlu oldum” dedi.

HEMŞEHRİLERİMİZİN BAŞARISI BİZLERİ MUTLU EDİYOR!
CHP Durağan ilçe başkanı Mustafa Eker’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Durağan yıllara meydan okuyan Türk tarihi açısından önemli bir kent. Lakin bu ilçe yıllardır verdiği göç ile yalnızlaşmış, sorunlarını aşamamıştır. Yeni ilçe olanların gerisine bile düşen kaybettiği nüfusa ne gurbette ne de memleketinde sahip çıkabilmiştir. Gurbette hemşehrilerimizin başarısı bizleri mutlu ederken onları tanıtmak onlara değer vermekte sivil toplum örgütlerinin yerel basının ve de o ilçede faaliyet gösteren siyasi partilerin görevi olmalıdır. Özellikle okuyan gencimize burs sağlayan her yıl Ramazan ayında ihtiyaç duyulduğunda yardım elini uzatan Sinoplu işadamlarının kurduğu SİAD Genel başkanlığı  yardımcılığı görevini üstlenen ve başarılı çalışmalara imza atan hemşehrimiz Murat Yurdagül’ü partimizde görmek bizleri sevindirmiştir. 

FİKİR VE DÜŞÜNCE İNSANLARI İLE İNSANIMIZI BULUŞTURMALIYIZ!
Diğer yandan yazdığı makalelerle, kitaplarla ve son yazdığı Ekim ayında fuarla birlikte kitapevlerinde yerini alacak olan Sinop tarihini ve Durağan’da geçen bir kısım olayların işlendiği tarihi belge ve vesikalara dayanan kitabın yazarı Nazmi Gökçeli’nin ziyareti bizleri onurlandırmıştır.  İlçemizden böyle değerli yazarların çıkması Durağan’ı ve Sinop’u tanıtmada önemli adımlardır. Her bayram ziyaret ettikleri bu ilçe onların ata toprağı bizim ise yaşam merkezimizdir. Bizler bu yaşam merkezimizde hayatımızı idame ederken bizlere kendimizi hatırlatan bu değerli kalemler de gurbette Durağan’la yaşıyor buraya hayat vermek için kalemleri ve fikirleri ile mücadele ediyorlar. İşte siyasetçi olarak bizlerde insanımızı bu değerlerle  buluşturmak  ve insanımızla tanıştırmak zorundayız” dedi.
Ziyaret sonrası birlikte yemeğe geçildi. Yemekte de Durağan’ın sorunları hakkında fikir alışverişinde bulunulmaya devam edildi.

 
Editör: Vitrin Haber